Nikola Žuvela govori o karmi u odnosima i posljedicama djelovanja Saturna

piše: Danijela Kušen

Nikola Žuvela

Aktivni meditant , diplomirao zapadne i istočne filozofije, te Jungovu i istočnu psihologiju. Doktorirao na temu istočne filozofije i psihologije Carla Gustava Junga. Objavio nekoliko znanstvenih radova i napisao sedam knjiga ( jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu i O ljubavi…) . Zapadnom astrologijom se bavi od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završava studij jyotisha. Danas uz dodatno iskustvo instruktora yoge, radi jyotish savjetovanja i individualnu terapiju, podučava i tehnike meditacije. Vikendom se možete prijaviti na iznimno interesantne teme radionice o odnosima i samopouzdanju, ali i inače na individualna i grupna savjetovanja za osobe koje imaju poteškoća u braku ili vezi, te odnosima općenito.

Nikola Žuvela je mnogim ljudima rješavao obrasce koji dovode do prekida veze ili problema na poslu, te uvid u jyotish natalnu kartu.

Posljedica djelovanja loše karme..

Karma se često promatra kao kazna, ali treba znati da je Saturn ogledalo stvarnosti, viđenje stvari onakvima kakve jesu.
Primjerice, Marina je u prošlom životu ostavljala partnere i ulazila u tajne veze, u ovom životu iako je obrazovana i poslovno uspješna žena, zaljubljivala se u muškarce s ovisničkom poviješću. Netko bi se zapitao zašto? Jednostavno njeno oko i duša prepoznaju istu sliku partnera koji je bio u prošlom životu i po tom ključu traži razinu odnosa koju jedino prepoznaje, a to su izdaja i napuštanje. To je kao da vidite svoje omiljeno jelo i jednostavno ne možete odoljeti iako poslije njega imate mučnine. Mrena karmičkih djelovanja postavljena je ispred očiju, a to su djela prošlog života koja osobu čine slijepom da vidi
dobrog partnera. Kao da steknete neku lošu naviku poput pušenja i pokušavate se odviknuti. Unatoč ovom objašnjenju treba stvari gledati iz šireg konteksta. Takvi odnosi nas vode prema razlučivanju u kasnijoj fazi odnosa i tako se teže partneri vraćaju na toksične veze, počinju cijeniti stvarne vrijednosti. Količina boli osobu transformira i okreće stvarnim vrijednostima. Mnogi se okrenu duhovnoj praksi i proučavanju psihoterapije. Igra planeta i njihovo djelovanje za mnoge je tumačenje karme, ali oni koji razumiju ovu igru, spremni su iz planetarnih kombinacija učiti o sebi kroz spoznaju raznolikih emocionalnih stanja koje daju mogućnost boljeg razumijevanja odnosa.

U ovom slučaju da Saturn nije djelovao ovako bolno, ova osoba bi ostala uskraćena za dublje uvide koji su je doveli do izučavanja psihoterapije i učenja o odnosima. Saturn je Sjena ili ono što ne vidimo u sebi. On donosi mogućnost preobrazbe ili spajanja s onim dijelovima sebe koji niste ni sanjali da u vama postoje.
Alkemija i Jungova psihoterapija djelovanje Saturna smatraju najvažnijim jer on pokreće fazu nigreda ili razdvajanja od poistovjećivanja s bilo čime, sprečavajući ego da se svojim kracima hobotnice pokuša vezati za bilo što. Modernim jezikom to stanje zovemo depresijom.

Primjerice, prije djelovanja Saturna imate društvene postavke kako veza treba izgledati i projicirate to na partnera iako on to uopće nije. Nakon djelovanja Saturna, u partnerskom odnosu počinjete cijeniti ono što vi jeste i tražite isto takve kvalitete u samom odnosu od partnera te se na takvim osnovama stvara pravi odnos. Saturn daje najbolje kvalitete upravo u odnosima jer odvaja projekcije iz veze i stvara dugotrajnu vezu koja je oslobođena društvenosti koja stvara osjećaj krivnje, nepovjerenje i
potpuno je suprotna individualnosti. Stoga ljubav pronalazimo samo kod velikih individualaca dok kod većine ljudi koji njeguju društvenu svijest, ljubav postaje instrument manipulacije u odnosu.

Saturn kao takav regulira i otkida u odnosima ono što je suvišno, bolesno ili nekompatibilno.

Tko ne shvaća njegovo djelovanje još uvijek je u razmišljanju da mu sudbina nije dala ljubav i ne razumije osnovne zakonitosti psihe koju regulira Saturn kao naša unutarnja Sjena koja poput ogledala govori o nama i našoj moći voljenja.

napisao : Nikola Žuvela

Naslovna fotografija : robert-collins unsplash

You may also like