Zajedničkom suradnjom veliki regionalni glazbenici proizveli novu pjesmu za koju očekuju veliki uspjeh

piše: Tony Lux

Nakon pune dvije godine, jedan od najvećih izvođača ovih prostora, Zdravko Čolić, lansirao je pjesmu “Biraj ti“.
koja je uvertira u 16. studijski album u pripremi kroz 2024. godinu. Tekst i glazbu pjesme “Biraj ti“ potpisuje izniman glazbenik u Adria regiji Dino Merlin, a riječ je o trećoj suradnji dvojce legendarnih sarajevskih umjetnika.


Nakon što su u prosincu Zdravko Čolić i Dino Merlin oduševili zagrebačku publiku zajedničkom izvedbom pjesme “Da ti kažem šta mi je”, koja je bila njihova prva glazbena suradnja objavljena na istoimenom Zdravkovom albumu 1990. godine, te nakon pjesme “Kao moja mati” iz 2006. godine, ova dva glazbena genija ponovno vode na putovanje njihovim rodnim Sarajevom.

“Biraj ti” donosi nostalgičnu priču o uspomenama i sjećanjima na staru ljubav koja se vraća, a o čijoj sudbini odlučuje
upravo ona, žena koju autor naziva Jelena.

Glazbeni aranžman potpisuje Marko Stojanović Louis koji posebno ističe igru dinamike u ovoj pjesmi, ali i snažan fokus na pulsirajući ritam. Instrumentalnu okosnicu čine trube te puhački instrumenti poput saksofona i klarineta koji povezuju moderan i tradicionalan zvuk, ali i stvaraju prepoznatljivi ugođaj i emotivnu rezonantnost sa slušateljima. Spot za pjesmu sniman je pod redateljskom palicom proslavljenog bosansko-herecegovačkog redatelja Arneja Misirlića, koji je
svojom vizijom i filmskim kadrovima, dodatno istaknuo emotivnost i autentičnost ove glazbene priče.
Kao kulisa za spot odabrana je bečka kavana kultnog hotela Europa, stvarajući atmosferu i šarm koji će obožavatelje potpuno uvući u glazbenu čaroliju i svijet nove Čolićeve pjesme uz koju će se moći i plakati, i veseliti, ali i lomiti čaše – kako od sreće, tako i od tuge.
Pjesma je dostupna na svim streaming platformama te na službenom Youtube profilu Zdravka Čolića.
Više informacija o nadolazećim pjesmama i koncertima može se pronaći na službenim društvenim mrežama Instagram i Facebook.

IZVOR: Priopćenje za javnost

You may also like