Revolucija za život na zemlji

piše: Danijela Kušen

Prije 65 milijuna godina, asteroid je ubio 75% života na Zemlji.

Danas smo suočeni s još jednim masovnim izumiranjem — ali ovoga puta, asteroid smo mi.

Čovječanstvo je uništilo dvije trećine svjetskih prašuma, polovicu koraljnih grebena i 87% svih močvara. Sada je milijun vrsta na oštrom rubu izumiranja.

Nismo mogli zaustaviti posljednje masovno odumiranje, ali možemo zaustaviti negativan trend u budućnosti.
Naime,sljedećih pet mjeseci je kritično.

Vlade su zauzete pregovorima o novom globalnom sporazumu za očuvanje prirode, s završnim pregovorima krajem kolovoza 2022. godine. Drugim riječima imamo samo 150 dana kako bi jasno izrekli svoj stav i osigurali zemlje i njihovi vođe da slijede znanost i pristanu zaštititi polovicu planeta.

Njihove odluke bit će odlučujuće za život na Zemlji.

Ukoliko AVAAZ skupi 10.000 ljudi koji bi dali malu tjednu donaciju, možemo pomoći suočavanju sa zagađivačima okoliša i krivolovcima, potičući naše vlade na dogovor o stvarnom okončanju ove krize izumiranja .

Zemlja više ne može čekati. Za pčele, ptice, medvjede i svaku nit u krhkoj mreži života, pridružite se ovom zaglušujućem poviku u pomoć za naš planet.

Više od 50 zemalja složilo se zaštititi 30% planeta do 2030. – ali znanstvenici kažu da to nije dovoljno. Da bi se priroda regenerirala i spasili sustavi za održavanje života našeg planeta, moramo zaštititi pola Zemlje – i potreban nam je globalni sporazum za provođenje mjera.

Avaaz kampanje već oblikuju sporazum, zapravo je tim branitelja prirode na preliminarnim pregovorima upravo sada u Ženevi.
Međutim prijetanja su zemlje tj vlade koje staje na stranu zagađivača, odnosno oslabljuju pregovore i usporavaju ih.

www.avaaz.org

You may also like