Božićni poklon za “ovisnika” o dobroj kavi

piše: Danijela Kušen

Svake godine u vrijeme adventa postavlja se uvijek jedno te isto pitanje: koji poklon odabrati voljenoj osobi ili svojim suradnicima u uredu? Vrlo često nam je želja da je poklon kvalitetan i praktičan, ujedno da da ima i estetsku vrijednost.

Naravno, tu želimo i sebe nagraditi poklonom koji će nam upotpuniti ugođaj božićnih blagdana na način da zajedničke trenutke provedemo u najboljem ugođaju .

Izabrati vrijedan poklon ne znači nužno besciljno hodanje po dućanima ili luksuz koji si nećemo moći priuštiti samo treba kreativno razmisliti o potrebama i ritualima, te iskalkulirati sve benefite kroz svakodnevno korištenje koje poklanjamo voljenim ukućanima i prijateljima a možda i sebi.

Zajednički poklon polazi najčešće od zajedničkih navika ; od objeda do ispijanja koktela ali najraširenija zajednička navika je upravo ispijanje ukusne, netom samljevene kave u omiljenom kafiću.

La Specialista Arte – najvjernija kava onoj kod omiljenog bariste zbog značajke aparata prilagođene svakom nepcu: mlinac podesiv na 8 postavki mljevenja za željeni okus, zatim tri profila temperature za podešavanje kako bi se održavala stabilnost procesa tijekom ekstrakcije.

Naime, 80% hrvata uživa u ispijanju kavi i tradicionalno smo kao nacija ovisni ali o ukusnoj, odnosno kvalitetnoj i brzo skuhanoj kavi za što je u 90% slučajeva potrebno tražiti baristu koji zna sve tajne dobrog espressa.

Međutim postoje rješenja koja apsolutno zadovoljavaju sve kriterije i još su pritom idealan božićni poklon.

Pametan i ukusan izbor : premium od zrna do šalice

APARATI ZA ESPRESSO KAVU TRENUTNO SU NA POSEBNOJ BOŽIĆNOJ PROMOCIJI SA IDEALNIM POKLONIMA – VIŠE O PROMOCIJI NA LINKU.

Najukusniji je definitivno espresso koji se spravlja od netom mljevene kave u zrnu a takvi su aparati preplavili tržište u raznim načinima, brzinama spravljanja omiljenog napitka, ali i receptima pripreme odnosno vrste napitaka.

La Specialista Arte
dizajniran je za poboljšanje svakog iskustva pripreme kave i mliječnih napitaka, od maksimalnog iskorištavanja svih vrsta kave u zrnu i ekstrahiranja njihovih aromatskih okusa do eksperimentiranja s ručno izrađenim latte uzorcima. Uživajte u autentičnoj kavi koja je lako dostupna i dugotrajnijim korištenjem cjenovno vrlo pristupačna.

Latte art – La specialiste aparati Vam daju mogućnost stvaranja umjetničkih mikropjena barista kvalitete s integriranom parnom pjenilicom My LatteArt, koja oslobađa odgovarajuću količinu pare za stvaranje savršene svilenkaste mliječne pjene, idealne teksture za uzorke na cappucinu koje nazivamo Latte Art

La Specialista Prestigio

La Specialista Prestigio je prekrasno dizajniran aparat za kavu koji Vam omogućuje dosljednu ručnu pripremu izvrsnih napitaka s espressom u udobnosti Vašeg doma. Eksperimentirajte kako biste pronašli osobni ukus, podešavajući mljevenje, dozu i temperaturu radi ekstrahiranja najboljeg okusa zrna i dodajući na kraju svilenkastu glatku mliječnu pjenu. Doživite vrhunsko iskustvo izrade i ispijanja kave beskompromisne kvalitete kao iz Vašeg omiljenog kafića.
Senzorska tehnologija mljevenja jamči ujednačeno mljevenje, bez obzira na postavku doze, dok pametna stanica za prešanje omogućuje ujednačen pritisak i razinu prešanja.
Dinamička predinfuzija prilagođava infuziju postavci mljevenja za optimalnu ekstrakciju i kvalitetu espressa.

Kvalitetni aparati za kavu su najbolja investicija za najukusniju i najbržu kavu kod kuće u društvu sa obitelji i prijateljima

Ukoliko smatrate da ipak nemate vremena za kućnog ili uredskog baristu savjetujemo jednostavniju i bržu varijantu odnosno izbor aparata Magnifica koja neće imati onaj tradicionalni pristup bariste.

AUTOMATSKI UREĐAJI ZA KAVU
Magnifica Start
Idealan za ured i ljude koji piju kavu “s nogu” ili jednostavno nemaju strpljenja sačekati svoju jutranju dozu crnog zlata.

Svijet kave od zrna do šalice uz De’Longhi Magnifica Start pruža sve što vam je potrebno da započnete s pripremom svojih omiljenih napitaka na bazi espressa kod kuće. Sadrži ekskluzivnu tehnologiju LatteCrema Hot Technology za dovršavanje vaših napitaka glatkom i bogatom mliječnom pjenom, uz izbor napitaka koji se isporučuju samo jednim dodirom.

Tvrtka De’Longhi je stekla neosporno iskustvo u proizvodnji aparata za kavu vrhunske tehnologije i koristeći najbolje znanje i iskustvo Italije, naime za pripremu izvrsnog espressa, po talijanskoj tradiciji mljevenje kave se mora obaviti odmah ili u svakom slučaju neposredno prije ispijanja kave kako bi se izbjeglo raspršivanje njezine arome. Kipuća voda koju aparat zagrijava izlazi pod pritiskom – koncentrirane i baršunaste konzistencije. Dobivena kava nikada nije gorka ili zagorena jer su uvjeti kvalitete daleko iznad prosjeka.

De’Longhi predstavlja premium brend u izboru, neovisno kakav poklon tražite, kvalitetu i dašak luksuza možete pronaći na linku : https://www.delonghi.com/hr-hr/gift-guide

Članak izrađen u suradnji sa De’Longhi Hrvatska

Izvor naslovna fotografija : Unsplash

You may also like