Etat Libre d’Orange: Parfemska Revolucija

piše: Tony Lux

Etienne de Swardt, utemeljitelj kuće Etat Libre d’Orange u Zagrebu

Jedan od vlasnika svjetski poznatog brenda Etat Libre d’Orange , gospodin Etienne de Swardt otkrio nam je nevjerojatne priče iza svojih parfema te uvjerenje da nas parfem može spasiti kada se udalji od konvencija, da je moćan alat za povezivanje s okolinom, te da je način na koji možemo pronaći pravu bit u sebi, ljubav, strast i život.

Etienne je stvorio Etat Libre d’Orange, ignorirajući konvencije i nositelje dogmi. Ovo je poziv svim građanima svijeta da dožive na koži mirisni pothvat, rijetku kreaciju i poeziju sirovih materijala.

Mirisi kuće Etat Libre d’Orange su intrigatnih i zanimljivih naziva te načina kreiranja poput Soul of my Soul ( prijevod = Duša moje Duše) , Rien ( u prijevodu = Ništa), The Ghost in the Shell ( Duh u Školjci), Experimentum Crucis-a ili Hermann a mes cotes me paraissait une ombre? u kojem je citat Victora Hugoa.

Poziv na Autentičnost

Etat Libre d’Orange poziva sve ljude da se odmaknu od uobičajenih standarda i da prihvate parfem kao sredstvo samoizražavanja i povezivanja s drugima. Mirisi nisu samo dodatak, već sredstvo kroz koje možemo komunicirati svoje želje, strasti i unutarnju bit. Kroz rijetke i poetične sirovine, svaki parfem nudi jedinstveno iskustvo koje se nosi na koži, podsjećajući nas na važnost autentičnosti i individualnosti.

Gospodin Etienne je na initmnom eventu podijelio sa strastvenim zaljubljenicima u parfeme svoju životnu filozofiju :

Kraj je tragičan, uživajmo dok život traje. Negdje usput uživajmo i u parfemima.

Etienne de Swardt, osnivač Etat Libre d’Orange, vjeruje u slobodu izražavanja kroz mirise. Njegov pristup parfemima prkosi tradicionalnim normama i istražuje nove granice u olfaktornom doživljaju. Njegove kreacije često koriste neuobičajene sastojke i inovativne kombinacije kako bi stvorile jedinstvena i nezaboravna iskustva.

Miris kao Umjetnost

Etat Libre d’Orange vidi parfem kao umjetnički izraz, gdje nema mjesta kompromisima. Sirovine koje koriste su pažljivo odabrane zbog svoje rijetkosti i kvalitete, stvarajući mirise koji su istinski jedinstveni. Ova kuća parfema izaziva konvencionalne ideje o mirisu i donosi nešto novo i osvježavajuće na tržište, što potvrđuje i rastuća popularnost među ljubiteljima parfema.

Etat Libre d’Orange poziva na hrabrost u izboru mirisa i istraživanju vlastite jedinstvenosti kroz parfeme. Etienne de Swardt svojim radom pokazuje da parfem može biti više od mirisa – može biti snažan alat za samootkrivanje, ljubav i život.

Kada je Etienne de Swardt stvorio parfemsku kuću Etat Libre d’Orange, bilo je sasvim prirodno i bilo je za očekivati da će mu ovo zanimljivo ime dati u čast rodnog mjesta i njegove prezentacije. Naime, u Južnoj Africi, Etat Libre d’Orange bila je zemlja zadivljujuće ljepote i boja, nezaboravnih mirisa i snažnih osjećaja, pa ne čudi da su obilježja ove parfemske kuće upravo ljepota, jedinstvo i sloboda.

U svojoj kolekciji parfema Etat Libre d’Orange nudi mirise koji su namijenjeni i ženama i muškarcima.

Etat Libre d’Orange poznat je po svojim neobičnim kompozicijama što je i privuklo sve one koji se ne boje ekstravagancije i žele se originalnim mirisima izdvojiti iz mase. Etat Libre d’ Orange mirisne priče i kreacije mogu se pronaći u svim Belodore parfumerijama, a upravo su oni i bili suorganizatori ovog događaja, kao dio DP Lux grupe. Zahvaljujući DP Lux grupi ovo je bila prilika da se u sklopu događanja #mirisnepriče #mirisnevečere doživi jedinstveno povezivanje svih naših osjetila s umjetnošću kreiranja parfema u sklopu filozofskog promišljanja.

IZVOR: priopćenje za javnost i službena stranica Etat Libre d’Orange

You may also like