Inspirativne žene uz brend YALE-u podižu samopouzdanje

piše: Ida Pavić

Stvarajući brend Yalea, vizija tvrtke DeRigo bila je stvoriti brend naočala koji prihvaća i nadilazi modu i to kako bi udahnuo snagu i samopouzdanje ženama. Stvorena je tako kolekcija naočala s izvrsnim omjerom kvalitete i cijene te dizajnom koji je bezvremenski, ali uronjen u sadašnjost. Proizvod je to koji ističe ljepotu svake žene, spajajući estetske i etičke vrijednosti s kojima se svaka žena može poistovjetiti. U nastojanju da podrži žene diljem svijeta, YALEA podupire program „Jače žene, jače nacije“ organizacije Women for Women International. Odajući počast ženama, kolekcija se sastoji od sunčanih i dioptrijskih modela naočala čija su imena ugravirana na unutarnjoj strani krilaca. Kolekcija ima za cilj promovirati suvremene žene podržavajući njihovu slobodu izbora, nagrađujući njihovu jedinstvenost, prirodnu ljepotu i talente.

Lijepe, snažne i kreativne žene

Slikarica Maja Bachler, pijanistica Vlasta Gyura, glavna urednica portala She.hr Ljubica Jurič, glumica Katarina Madirazza i Magda Milas, FINTECH A1, povezujući vrijednosti brenda Yalea, dale su odgovor na pitanja bezvremenske ljepote, elegancije, ženstvenosti, pozitivnosti i ženskog osnaživanja.

Maja Bachler

Maja Bachler, sociologinja i slikarica, umjetničkoj sceni poznata od ranije svojim zadnjim likovnim ciklusom  „La Folie“, tijekom diskusije podijelila je svoje misli o vlastitim umjetničkim djelima, a vezano za Yaleu i njezinu bezvremenost, iznijela je tezu kako ženska ljepota može biti bezvremena u svijetu koji se stalno mijenja i koji sugerira nove ideale ljepote. Iako se trendovi ljepote mijenjaju, postoje određene karakteristike koje se smatraju univerzalno privlačnima i koje su prepoznate kroz stoljeća. Posebno je istaknula žene koje ističu svoju jedinstvenost i bogatu osobnost i koje su često inspiracija mnogim ženama diljem svijeta. Završavajući svoje izlaganje navela je kako je ljepota subjektivna stvar koja vremenski promjenjiva, ali obilježena kulturom.

Vlasta Gyura

Dijeleći svoje mišljenje o eleganciji, pijanistica Vlasta Gyura rekla je kako ju ona prati od djetinjstva. „Kada bi me otac držao u naručju slušajući Straussove valcere, zaplesala bih s njime njišući se u elegantnom tročetvrtinskom taktu”- prisjetila se. Kao glazbenica i umjetnica dalje navodi da je elegancija odvojena od dubokih, snažnih i neopipljivih vrijednosti. “Mi umjetnici dolazimo na scenu i naklonimo se publici. To nije isprazna gesta, to je gesta koja govori; Zahvalna sam vam, jer došli ste me slušati, vi ste moji gosti, puštam vas u svoj unutarnji svijet. Kada sviram, mogu osjetiti svaku osobu u publici, a svaka osoba osjeća da sviram samo njoj. To je jedan od velikih izvođačkih paradoksa – tajna je koja zadire u znanost elegancije u komunikaciji”, kazala je Vlasta Gyura najavivši svoj novi projekt koji sadrži pet CD-a – “Dobro ugođeni klavir” J.S. Bacha.

Ljubica Jurič

Govoreći o pozitivnosti urednica portala She.hr, Ljubica Jurič vjeruje da prihvaćanje pozitivnosti tijela traje dugo te je potrebno naučiti biti ljubazan prema sebi i drugima. Smatra da je nemoguće imati u potpunosti ispunjen život ako nismo barem malo pozitivni, što često nije lako. Važno je raditi na sebi i prihvatiti svoje vrline i mane, one tjelesne i psihičke. „Shvatit ćete da je najvažnija veza koju imamo u životu ona koju imamo sami sa sobom. Kada se naučite gledati očima drugih, očima onih koji vas vole i poštuju zbog toga što jesmo, u ogledalu ćete vidjeti ono što možda nikad niste“, rekla je Ljubica. Svoju mantru o ženskoj sreći i pozitivnosti zaključila je riječima kako je život znatno više od sreće. On je i bol i gubitak voljene osobe ili poslovni krah. Život je protkan emocijama koje nas upravo čine onim što jesmo, tako da je sreća samo jedan mali dio cjeline.

Katarina Madirazza

Na pitanje je li ženstvenost osjetljivost, ranjivost, krhka emotivnost i histeričnost, Katarina Madirazza ženstvenost objašnjava kao „supermoć“, vjerujući kako ju posjeduju sve žene. Ženstvenost je istovremeno osjetljivost, ranjivost, emotivnost, zavodljivost i nježnost, što za Katarinu nisu slabosti, kao što se često predstavlja u javnosti, već dimenzija snage. Prisjećajući se predavanja astronoma Korada Korlevića prije nekoliko godina, o tomu kako dolazi vrijeme “vladavine žena”, ali samo ako djelujemo i vladamo kao žene, a ne da pokušavamo imitirati muškarce. Ženstvenost je za nju dopustiti ono što jesmo, ali iskreno i autentično, ne nametnuto i izvanjsko. Kako radi u showbusinessu u kojem se svašta svodi na pojam ženstvenost, za kraj diskusije izjavila je: “Ženstvenost je ono što dolazi iznutra”, a kao jedan od njezinih najženstvenijih perioda u životu, prisjetila se uloge gdje je potpuno skratila kosu te izgledala poput dječarca.

Magda Milas

„Žene često nisu svjesne svojih potencijala i mogućnosti“ kazala je Magda Milas s kritičkim osvrtom na temu ohrabrivanja žena, jer se tijekom putovanja kroz život previše oslanjaju na ispunjavanje tuđih očekivanja i želja, bojeći se pri tome izaći iz određenih okvira. Rekavši kako hrabrost nije odsustvo straha nego vjera da je nešto vrjednije od njega samog, predlaže rušenje zidova, preskakanje prepreka, ustrajnost u idejama i snovima te sustavno traženje novih rješenja. Istaknula je kako je važno fokusirati se na pozitivne priče i pokretanje genijalnih ideja koje mogu mijenjati svijet i koje će živjeti kroz naša dijela. Pri svemu tome treba biti ustrajan i biti žena, uzor i inspiracija, jer sve što možemo zamisliti, postaje doista moguće! „Treba samo sanjati predivne snove“, rekla je za kraj panela.

Magda Milas, Vlasta Gyura, Ljubica Jurič, , Maja Bachler, Katarina Madirazza, Iva Šulentić

Po završetku ovog lijepog ženskog druženja, a potaknuti dojmljivim razgovorom, zaključilo se da poput Yalee svakodnevno ukazujemo na činjenicu zašto je lijepo biti žena i koliko je važno razumjeti i podržati jedna drugu. Gledajući svijet danas, imamo se čemu veseliti.

„Nastojte svakodnevno biti bezvremenske, elegantne, pozitivne, ženstvene i snažne! Važno je da poštujemo i slavimo postignuća koja su žene postigle kroz povijest i koje činimo mi danas”, za kraj je dodala moderatorica Iva Šulentić.

Naočale brenda YALEA i trendovi za proljeće ljeto 2023.

Zagreb, 28.travnja 2023. – Povodom predstavljanja nove kolekcije sunčanih naočala i dioptrijskih okvira ženskog brenda Yalea, talijanskog modnog diva DeRigo, jučer je u dvorani Caffe Capital Amadria Park Hotela u Zagrebu održana diskusija o značajkama brenda Yalea kroz slavljenje žena, njihovog duha i postignuća.

IZVOR :PR

You may also like