Jeste li slučajni prolaznici kroz život

piše: Danijela Kušen

foto : Lea Dubedout

Jesmo li vječne močne Duše ili tek slučajni prolaznici u ovoživotnom iskustvu?

Mnoge religije i kulture vjeruju u reinkarnaciju što pretpostavlja da imamo jedno duhovno tijelo (Dušu) koje se prenosi u svaki život i da imamo mnoga fizička tijela u koja se reinkarniramo. Nakon smrti Duša napušta tijelo, odlazi u Duhovni svijet, tamo boravi određeno vrijeme, a nakon toga ponovno se inkarnira u novo tijelo i živi novi ciklus u tijelu.
Prošli životi mogu izgledati daleki i tajanstven, no prvih nekoliko godina ovog života također su gotovo jednako tako daleke i tajanstvene, a ipak lako prihvaćamo da imaju veliki utjecaj na to što smo mi danas.
Možda ne znamo svjesno da neki događaj iz našeg prošlog života utječe na naše odnose ili na naše ponašanje, ipak istražujući kroz hipnoterapiju sa regresijom u prošle živote, možemo se vratiti na uzrok nekog problema, sagledati ga iz druge perspektive, bolje razumjeti ili čak popraviti.
Moguće je da iz prošlih života dođe do prijenosa emocionalnih i mentalnih ostataka i obrazaca, kao i do prijenosa karmičkih obrazaca koji mogu nepovoljno djelovati na sadašnji život.

Emocionalni ostaci i obrasci mogu izgledati kao doživljavanje jakih emocija, a za koje nemamo velike i jasne razloge niti su utemeljene u našem sadašnjem životu ili svjesnom razumijevanju.

One mogu varirati od jake privlačnosti do jake averzije, od velike fobije do osjećaja trenutne povezanosti sa nekim ljudima ili mjestima.
Mentalni ostaci i obrasci mogu biti fiksirane misli ili duboka uvjerenja, a za koja nemamo velike i jasne razloge niti su utemeljena u našem sadašnjem životu ili u svjesnom razumijevanju. Često se očituju kao vrlo ograničavajuća uvjerenja ili jedinstveni okvir percepcije koji osobu sputava, ograničava ili joj ne pomaže da bi živjela sretan i uspješan sadašnji život.

Karmički uzroci u prošlim životima mogu imati karmičke posljedice u sadašnjem životu.
Kroz terapijski proces osoba dobiva uvide u djelovanje tog uzroka i u posljedice kako bi došlo do balansa ili kako bi došlo do iscjeljujuće spoznaje, novog djelovanja i novih namjera i kako bi se prekinuo stari obrazac ponašanja prenesen iz prošlog života. Tako da osoba može vidjeti prošle karmičke radnje kao sjemenke iz prošlog života koje daju gorke plodove u ovom životu. Osoba shvaća svoju ulogu i odgovornost u stvaranju njezinog sadašnjih životnih problema. No, to joj daje i sposobnost da prekine vezu starog načina ponašanja, da u ovom životu odluči djelovati drugačije, sa oprostom, sa strpljenjem, prihvaćanjem, hrabrošću i drugim plodovima duhovne spoznaje kako bi riješila svoje probleme u ovom životu.
U takvom terapijskom procesu moguće je otkriti prošle zavjete, odluke ili namjere koje su tada imale smisla, ali sada nisu primjenjive, no i dalje utječu na nas. Na primjer oni koji su povrijeđeni u partnerskim vezama obećaju da više neće biti ranjivi zbog ljubav, pa stvaraju emocionalni “zaštitni sloj” ili oni koji su gladovali u prošlim životima obećaju da više nikada
neće biti gladni, pa nose fizički “zaštitni sloj”. Kroz terapijski proces moguće je raditi sa tim starim zavjetima ili odlukama i dati nove zavjete ili donijeti nove odluke koji su prikladne za sadašnju životnu stvarnost i na taj način riješiti karmičke ostatke koji su ostali iz ranijih života. Na taj način sijemo novo sjemenje, za bolje i slađe plodove kako u sadašnjem tako i u budućem životu. Na taj način Duša evoluira, a osoba već u ovom životu živi bolji, sretniji i zadovoljniji život.

Napisala:
Karmen Kos, Hipnoterapeut i regresoterapeut, poduzetnica koja privatnu hipnoterapijsku praksu obavlja samostalno i online sa ljudima iz svih krajeva Hrvatske, Europe i Balkanskog govornog područja.
Karmen je doktorica znanosti kemije i više od 23 godine radila je u farmaceutskoj korporaciji, no odazvala se pozivu svoje Duše da kroz hipnoterapiju i rad sa podsviješću pomaže ljudima u rješavanju brojnih životnih problema i izazova koji su im se našli na životnom putu te ih blokiraju, zaustavljaju ili usporavaju da izraze svoj puni potencijal, te da žive sretniji, zadovoljniji i uspješniji život.
Mail: karmen@karmen-kos.hr
Web: https://www.karmen-kos.hr
YouTube: https://www.youtube.com/@snagapodsvijesti
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/karmen-kos-2ba21682/

You may also like