Meditacija kojom se vraćate sebi i svojoj intuiciji te nalazite odgovore za kojima ste u potrazi

piše: Ida Pavić

Počnite tako što ćete se udobno smjestiti na način koji želite, vjerujući svom tijelu i dopuštajući mu da se opusti, nježno zatvarajući oči ako je to ono što vam najviše danas odgovara. Dopustite svom osjećaju da luta prema unutrašnjosti.

Budite prisutni sa svojim fizičkim oblikom, tačkama dodira između vas i površine ispod vas. Ponavljajte: “Ja sam sada ovdje. Ja sam u meni. Ja sam ovdje i sada.” Samo dopustite sebi da dišete na način koji Vaš najviše oslobađa i smiruje. Cijenite zrak koji uvijek tu je za vas i vaše tijelo za sposobnost da udahne sljedeći dah. Opustite ramena, nek se malo spuste od ušiju, koristeći samo mišiće koje trebate u ovom trenutku i dopustite sebi da jednostavno budete ovdje i sada.

Koristeći svoju maštu, pozovite sve od sebe, totalitet vaše osobe, koristeći svoju maštu pozovite svoju energiju, zamislite da je svaka osoba koja ste u svakoj situaciji ovdje upravo sada opušteni u svojoj vlastitoj prisutnosti, najvećoj prisutnosti koja je tu za vas.

Počnite osjećati suptilne senzacije zahvalnosti za svoju vlastitu prisutnost.

Zahvalan sam za svoju prisutnost.

Zahvalan sam što sam ovdje sada sa sobom kao ja.

I samo dopustite što god Vam se događa u ovom trenutku da jednostavno bude. Neka to nije nešto o čemu ćete razmišljati ili u što ćete se uključiti, gotovo kao da ste prisutni sa svojom vlastitom prisutnošću, sve što nije u skladu s tim samo klizi dalje donoseći vam više i više darova sadašnjeg trenutka.

I kako osjećate da ste ispunjeni svojim vlastitim osjećajem prisutnosti, počinjete zamisliti scenu ispred vas, predivno tijelo vode s bijelim labudom koji plovi na njemu. Približite se toj sceni, popunjavajući detalje. Je li ovo ribnjak, jezero, gdje ste? Krenite prema obali vode na bilo koji način koji vam odgovara i prostoru koji ste stvorili svojom maštom.

I gdje god da završite uz obalu vode, vidite sebe ili čučite ili sjedite, stavljajući vrhove prstiju u vodu i gledajući kako stvara valove. A sada labud dolazi prema vama, zaustavljate ono što radite i ostajete u prostoru mirnoće, povezivanja s osjećajem cjelokupnosti u ovom trenutku.

Kako labud dolazi bliže, vas dvoje uspostavljate kontakt očima. Osjećate gotovo kao da je nepotpuni dio vas upravo nadopunjen ,obnovljen, kao da dobivate dodatni poticaj koji vas vodi od onoga što već izgleda cjelovito prema nečemu što izgleda na neki način, u sadašnjem trenutku – još više cjelovito .

I labud pruža svoj vrat dok se vaše malo unutarnje dijete proteže i daje mu zagrljaj. Vidite vas dvoje kako se grlite, osjećate labudov vrat uz svoj. Zahvalite se svemiru i Bogu za ovu ljubavnu poruku koju primate.

Ukoliko niste sigurni što je to što primate, predajte se ugodi i samo primite. Saznanje o tome što je to točno – će Vam doći kasnije… može biti samo energetski prijenos ljubavi,optimizma, sigurnosti. Što god da je, vjerujte i dopustite.

Sada se oslobodite zagrljaja sa labudom i vratite se na način na koji se trenutno vidite, još uvijek duboko povezani s unutarnjim djetetom i svim aspektima vas kroz sva vremena.

Uzmite ove osjećaje i mudrosti sa sobom dok se teleportirate natrag tamo gdje ste sada, osjećajući točke dodira između vas i površine ispod vas. I vrlo, vrlo polako otvorite oči, vraćajući se nevjerojatnom svijetu oko vas kad god ste spremni. Odlično ste to obavili danas!

IZVOR :

& Srresume from Pixabay.

You may also like