Moćna svježina novih niche mirisa branda MFK

by Danijela Kušen

Za Francisa Kurkdjiana, sreća je u jednostavnim stvarima i prirodi : nebo, sunce, vjetar..

Priroda koja nas okružuje nudi beskrajne mogućnosti uživanja u svakom trenutku …

“Više od svega, sreća je – biti dobro”,

napisala je francuska spisateljica Françoise Sagan

Dobrobit znači biti u skladu sa samim sobom, svojim umom, svojim tijelom i prirodom. Bez pretvaranja. Biti autentičan.

Mens sana in Corpore sano – zdrav duh u zdravom tijelu.” Ovo je ideal kojeg Francis Kurkdjian tako
precizno prevodi kroz kolekciju Aqua Cologne forte, gdje je svježina mirisnih nota pojačana i nalaze inspiraciju upravo u prirodi i svjetlosti.

Aqua Universalis Cologne forte

Nadahnute blagodatima tradicionalne kolonjske vode, tri kreacije – Aqua Universalis, Aqua Vitae i Aqua Celestia – vode nas na osunčana mjesta prepuna boja i svježine.
Francis Kurkdjian sada dodaje četvrti opus ovoj kolekciji s novim mirisom Aqua Media Cologne forte, središnjom točkom između svjetlosti i svježine.

Kao i za sve svoje Aqua mirise, Francis Kurkdjian je za ovo četvrto poglavlje odabrao latinski naziv:


Aqua Media


I kao i svakoj Cologne forte, dodijelio mu je jednu posebnu boju: zelenu, središte duge, fantastičan fenomen rođen od vode i sunčeve svjetlosti. Aqua Media Cologne forte utjelovljenje je ravnoteže i harmonije. Ova nova parfemska voda otvara prozor
u beskrajan, bezgranično svjež, idiličan krajolik, gdje vjetar u divljoj travi kao da ulazi u dijalog sa žuborom mirne bijele vode.

Aqua Media Cologne forte je radosna parfemska voda s kiselkastim, pjenušavim i ukusnim svježim notama koje su pune života. Akcenti anisa koji su toliko dragi Francisu Kurkdjianu u središtu su pozornice i sjaje u ovom vrtu citrusnih nota.
Gornja nota polagano razvija svijetli bergamot iz Italije – zajednička nit koja se proteže kroz kolekciju Cologne forte. Kombiniran je s notom kristalnog hediona poznatog po svom prozračnom, cvjetnom sjaju, u savršenom skladu koji daje dah i volumen slatkom komoraču.
Izvanredan duet stvoren harmonijom verbene sa slatkim komoračem evocira iskričavu , promjenjivu aromatičnu notu zelene boje. Ova botanička struktura izgrađena je na čvrstoj bazi drvenastih mošusa, koji naglašavaju senzualnost mirisa. Učinak naglašen daškom pačulija usred ovih svježih nota, otkriva električan, gotovo pjenušav aspekt zelene mahovine mirisa.
Ovi novi vrlo zeleni akcenti, koji podsjećaju na hladnu infuziju svježeg divljeg bilja, ono su što čini Aqua Media Cologne forte komadom bez presedana u Maisonovoj mirisnoj garderobi, gdje note anisa dolaze do izražaja.

Prema Francisu Kurkdjianu, “Aqua Media Cologne forte miriše na sreću i brigu, vitalnost i energiju, umiruje u svojoj očiglednoj jednostavnosti. Sve me to dovodi u dobro raspoloženje. Sve je zapisano u formuli mirisne sreće. ”

Sreća se ukorijenjuje u ravnoteži i jednostavnim zadovoljstvima. Aqua Media Cologne forte ponovno je stekla sklad.

Eau de parfum


Olfaktorna obitelj: aromatičan citrus
Sastojci: akord verbene, esencija bergamota iz Italije,
slatki komorač, hedion, drvenasti mošus.
Dostupno u:
70 ml (2.3 fl.oz, emblematic format),
200 ml (6.7 fl.oz)

Aqua Universalis

Aqua Universalis Cologne forte je pojam blistave bijele svjetlosti doveden do krajnosti, čisti dašak svježeg zraka, osjećaj čistoće, a ne miris. Bergamot iz Kalabrije i slatkoća akorda bijelog mošusa isprepleteni su s pjenušavim valom prozirnih bijelih cvjetova, poput lažne naranče i slatkog graška. Aqua Universalis Cologne forte utjelovljuje radost živog, blistavog izlaska sunca ispunjenog čistim, svježim, obavijajućim zrakom.

Eau de parfum


Olfaktorna obitelj: mošusno-drvenasti citrus
Sastojci: esencija bergamota iz Italije, esencija ruže iz Bugarske,
bijeli cvjetni akord (mok naranča, slatki grašak), akord bijelog mošusa.

Dostupno u:
70 ml (2.3 fl.oz, emblematic format),
200 ml (6.7 fl.oz)

Aqua Vitae

Aqua Vitae Cologne forte simbolizira sunce na svom vrhuncu s cvjetnim plamenom koji prelazi nalet vrućeg zraka. Mandarina iz Italije daje blistavu svježinu bergamotu, što dovodi do blistavog, citrusnog i sunčanog cvjetnog mirisa gdje note vibriraju u skladu u aureolu tople svjetlosti. Trag Aqua Vitae Cologne forte zasićen je suncem i senzualnim mošusom, pojačan sandalovinom iz Indije.

Eau de parfum
Olfaktorna obitelj: cvjetno-drvenasto citrusni miris
Sastojci: esencija bergamota iz Italije, esencija mandarine iz Italije,
sunčani cvjetni akord, senzualni akord mošusa

Dostupno u:
70 ml (2.3 fl.oz, emblematic format),
200 ml (6.7 fl.oz)

Aqua Celestia

Aqua Celestia Cologne forte je susret plavih nijansi mora i neba, horizonta koji Vas mami…. Bergamot obojen voćnim notama crnog ribiza, mimoze (sa svojim aspektima maline i kupine) i jasmina (sa svojim akcentima jagode, marelice i breskve), postupno se stapa u mekoću voćno-mošusnog akorda. Aqua Celestia Cologne forte oslobađa svijetlu, kristalno čistu auru i nudi spokojan bijeg prema horizontu.

Eau de parfum
Olfaktorna obitelj: mošusno-cvjetni citrus
Sastojci: akord bergamota iz Italije, absolut pupoljka crnog ribiza,
absolut jasmina iz Egipta, absolut mimoze iz Francuske, voćni mošusni akord.

Dostupno u:
70 ml (2.3 fl.oz, emblematic format),
200 ml (6.7 fl.oz)

@maisonfranciskurkdjian maisonfranciskurkdjian #aquamediacologneforte #theessenceoflight

IZVOR : PR, www.franciskurkdjian.com

Dostupno od 1. lipnja 2023. u Parfumerija Lana,B.
Kašića 8, Zagreb i online na www.parfumerija-lana.hr

You may also like