Nova Muza Miller Harrisa – za žene i muškarce

piše: Tony Lux

Održivi miris razvijen s obnovljenim notama parfema u pokušaju da se razvije predanost brenda razvoju okoliša. S više od 20 godina iskustva u proizvodnji mirisa, Miller Harris kombinira umjetnost pripovijedanja s predanom vještinom izrade kako bi stvorio mirise koji postaju dio tkiva života. Miller Harris sa zadovoljstvom najavljuje lansiranje Myrica Muse, voćnog cvjetnog mošusa koji je kreirala parfumerka Emilie Bougé kako bi uhvatila esenciju aperitiva.

Zavodljiv, sofisticiran miris, iskričav crvenim bobicama kako bi dočarao trenutak tihe elegancije; čitanje knjige u kafiću ili hotelskom baru, tišina na putu do radosti. Ostani tamo neko vrijeme i razmisli – budi u trenutku.

Miris se otvara energičnim naletom lovora ili mirte i jagode, isprepletene mandarinom i ružičastim paprom koji stvaraju prvi dojam samopouzdanja. Myrica Muse zatim poziva na intimu dodavanjem mošusnog srca ruže i pačulija, dviju nota koje se, u održivom konceptu koji je po prvi put pokrenut za brend, obrađuju kao nusproizvodi ekstrakcije svježe ubranih biljaka. Glamurozni val kremastosti zatim obavija miris u bazi, s notama prirodnog ruma s Réuniona, infuzijom vanilije i benzoinom koji se zaokružuju u elegantnom finišu. Ukorijenjen u jednostavnosti prirode, svaki Miller Harris proizvod koristi najfinije biljke dobivene iz prirodnih izvora. Svi proizvodi su veganski, bez ftalata, umjetnih boja, parabena i formaldehida te bez natrijevog lauril sulfata (SLS) i natrijevog lauret sulfata (SLES).

Miller Harris modna je britanska parfemska kuća, osnovana 2000. godine, s duhom kreiranja mirisa po mjeri otvorenog srca. Brend je posvećen korištenju prekrasnih prirodnih materijala uz pomicanje kreativnih granica.

Brend je osnovala revolucionarna parfumerka Lyn Harris. U svojoj ranoj karijeri Lyn je surađivala sa svjetski poznatom parfemskom kućom Robertet u Francuskoj i bila je jedna od prvih ženskih majstorica parfema. Estetika njezinih parfema inspirirana je pričama, uspomenama i najfinijim prirodnim sastojcima.

Kada stvaramo mirise, počinjemo s prirodom, uokvirujemo dragocjene biljke na složene načine i pronalazimo bogatstvo u jednostavnosti. Pokušavamo koristiti prirodne sastojke (koji su svi etički i održivi), a ne sintetičke, koje ćemo koristiti samo tamo gdje nema sirove alternative. Svi Miller Harris mirisi su u obliku parfemske vode (Eau de Parfum).

Ostali noviji mirisi istoimenog brenda :

Miris se otvara svježom citrusnom notom cedra i limuna u kombinaciji s izvanrednim začinjenim dodirima grčkog šafrana i Ouzo akorda. Inspiriran popodnevnim povjetarcem koji nosi miris do svježih smokava na Hydri s umirujućim toplim notama koje se sudaraju sa slanim azurnim valovima Egejskog mora. Očaravajući bijeli ljiljan i Mirabilis Jalapa dodaju mirnu osobnost dok Velvet Musk nježno mazi elegantne drvene note sandalovine i ambroksana.

U svijetu parfema, rijetki sastojci sežu duboko u srce umjetnosti stvaranja neodoljivih mirisnih iskustava. Jedan od takvih sastojaka je oud, čije čarobne atribute istražuje mirisna kreacija koja odiše profinjenim slojevima u koje se miris razvija.

Oud se ovdje pojavljuje u početnim notama, prožet akordom kašmirovog drveta, koji okružuje buket tagetes, poznatog i kao neven. Akord šećera maltola prožima se s blistavom ambretom, balzamom od jele i muškatnim oraščićem, stvarajući kompleksnu i gotovo eteričnu emociju.

U bazi mošus i mahovina ostavljaju izniman trag.

Izvor : internacionalna službena web stranica Miller Harris

You may also like