Terme 365 dana u godini

piše: Tony Lux

U prekrasnom ambijentu Kampa Vita, uz obilje glazbe te brojne goste i ‘šefa zabave’ Marija Petrekovića, Terme Tuhelj obilježile su dva desetljeća rada. Novi adrenalinski tobogan na vanjskim bazenima na kojem će posjetitelji moći uživati već ovog ljeta, samo je dio investicija i zabave koji tek slijede na tuheljskoj ‘rivijeri’

Tuhelj, 16. lipnja 2023. – Panel diskusijom o 20 godina tradicije pravog odmora, predstavljanjem poslovnih rezultata te velikim lounge partyjem Terme Tuhelj obilježile su dva desetljeća rada. U predivnom ambijentu kampa Vita, jedinog kampa s pet zvjezdica na kontinentu, za ovu prigodu bio je uređen kreacijama zagrebačkog cvjetnog studija Vanda flower. Naime, Terme Tuhelj već godinama ‘pišu’ jednu od najljepših turističkih priča na kontinentu – stalnim ulaganjem (čak 30 milijuna eura uloženo je u proteklih 20 godina!) ne samo da privlače sve veći broj gostiju, nego su i predvodnici trendova u turističkom sektoru.

Noviteti na tuheljskoj rivijeri

Novi adrenalinski tobogan na vanjskim bazenima, koji će biti u funkciji već ovog ljeta, te izgradnja vlastite solarne elektrane, samo su dio investicija koje su povodom rođendanskog druženja predstavili Florjan Vasle i Vasja Čretnik, direktori Terma Tuhelj. Uz specifičan stil moderatora Marija Petrekovića, zanimljivo je bilo čuti kako su Terme Tuhelj ‘rasle’: od 2003., kad je obnovljen postojeći hotel i izgrađeno najveće kupalište u Hrvatskoj s ukupno 5000 m2 vodene površine, kao i SPAeVITA centar, do impresivnog Glamping village-a Terme Tuhelj*****, modernog kompleksa mobilnih kućica s pripadajućom wellness i spa ponudom s visokih pet zvjezdica.

Tuheljska ‘rivijera’ ili kompleks vanjskih bazena s ljetom postaje mjestom vrhunske zabave i ljetnih radosti. Vodena rijeka, bazen s valovima, vodeno igralište sa špricalicama za najmlađe, adrenalinski tobogani, uključujući i najnoviji, koji je kombinacija zatvorene tube i otvorenog slide dijela, kojim se spušta na gumonima, spremni su za još jedno nezaboravno ljeto. Slavljeničku atmosferu dodatno će ‘začiniti’ i Severina, koja 29. srpnja nastupa na Tuheljskoj noći.

Gosti prepoznaju kvalitetu

Stalno osluškivanje njihovih potreba, kao i investicije koje odmor čine još ugodnijima i po mjeri svakog čovjeka, gosti su već nagradili. Naime, u usporedbi s predpandemijskom 2019., broj noćenja u prvih pet mjeseci ove godine povećan je za čak 19,8%, a Terme Tuhelj prihodovale su 5.056.703 eura, što je povećanje od 27,4% u odnosu na isto razdoblje 2019. U kojoj mjeri ovi izvrsni poslovni rezultati doprinose razvoju cjelokupne županije, potvrdili su i Željko Kolar, župan Krapinsko – zagorske županije, te Mladen Hercigonja, načelnik općine Tuhelj, koji su se također pridružili rođendanskom slavlju. Ovom prigodom donirano je 3.000 eura općini Tuhelj za uređenje dječjeg vrtića.

Dugo, toplo ljeto

Inače, Terme Tuhelj u suradnji s lokalnom turističkom zajednicom planiraju brojne evente tijekom nadolazećeg ljeta. Summer Fest Tuhelj u srcu sezone garantira puno zabave na području Tuheljskih Toplica i okolice. Na terasi Dvorca Mihanović tako će se od 14. srpnja pa sve do 25. kolovoza održavati manji jazz koncerti i glazbene večeri pod nazivom ‘A strana Zagorja’. U sklopu Summer Festa Tuhelj planirani su i nastupi akrobata i žonglera, kino na otvorenom, stand up nastup, nogometni turnir…, kao i event ‘Zagorje u malom’, gdje će ovaj kraj biti predstavljen kroz nastupe mažoretkinja, lokalnih KUD-ova i tržnice domaćih proizvoda.

IZVOR : PR / Fotografije arhiva i nove investicije Terme Tuhelj – fotograf Nino Verdnik

You may also like