VEUVE CLICQUOT SOLAIRE TABLES – regionalni projekt sa najboljim masterchef ženama

piše: Danijela Kušen

U ZAGREBU ODRŽANA PRVA REGIONALNA VEUVE CLICQUOT SOLAIRE TABLES VEČERA PRIPREMLJENA U SURADNJI S NAJBOLJIM REGIONALNIM CHEFICAMA

Talentirane chefice iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bugarske i Rumunjske koje su dio Solaire Tables zajednice okupile su se u Zagrebu kako bi kroz zajedničku večeru pokazale svoju inovativnost i kreativnost

Zagreb, 5. srpnja 2024.Prva regionalna Veuve Clicquot Solaire Tables večera, održana u Esplanade Hotelu u Zagrebu, okupila je najtalentiranije chefice iz regije i pobudila veliki interes poznavatelja vinske i gastronomske scene i brojnih uglednih gostiju. Među prisutnima su bili Aleksandra Dojčinović, Mirjana Brlečić, Vanja Halilović, Frane Barbieri, Isabella Rakonić, Rita Rumora Jurki, Marko Vuletić, Nana Nadarević, novinari, javne osobe i restorateri.

Solaire Tables

Program Solaire Tables nastao je kao posveta ostavštini Madame Clicquot, koja je sa svojim šampanjskim brendom Veuve Clicquot promijenila povijest i prekinula dominaciju muškaraca u svijetu proizvodnje šampanjca. Veuve Clicquot svojom inicijativom Solaire Tables slavi žene chefice.

Madame Clicquot je bila inovatorica i poduzetnica, riskirala je, kršila pravila te uvodila revolucionarne inovacije i time utemeljila svjetski uspjeh drugog najvećeg šampanjskog brenda. Tražila je savršenstvo i nije se zadovoljavala prečacima, zbog čega nas njezina priča i danas inspirira.

S programom Solaire Tables, Maison Veuve Clicquot snažno se zalaže za podršku i prihvaćanje talentiranih žena u gastronomiji. Chefice koje sudjeluju u programu, u svojim restoranima nude izbor Veuve Clicquot šampanjaca, uparenih s lokalnim jelima.

Nora Szegedi

“Solaire se odnosi na ikoničnu žutu boju Veuve Clicquota, koja predstavlja izlazeće sunce, simbolizirajući vjeru Madame Clicquot da svaki novi dan donosi nove mogućnosti. Svrha programa Solaire Tables je otvoriti nove prilike talentiranim ženama u gastronomiji i stvoriti zajednicu kuharica koje dijele kreativnost, inovativnost i optimizam Madame Clicquot”,rekla je Nora Szegedi, marketing menadžerica Moët Hennessy za južnu Europu i Mediteran.

Večera nastala suradnjom najboljih regionalnih chefica

Ljubitelji gastronomskih užitaka imali su priliku uživati u brojnim sljedovima jela koja su pripremale neke od najboljih chefica regije: Ana Grgić Tomić (Zinfandel’s) iz Hrvatske, Sabina Repovž (Gostilna Repovž) i Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič) iz Slovenije, Edit Kovács (Casa Christa) iz Mađarske, Sveda Dimitrova (Ahora) iz Bugarske i Renata Luceanu (Raionul de Peste) iz Rumunjske.

Gostujuće chefice su se predstavile kroz kreativno osmišljena predjela i posjetitelje upoznale s autentičnim okusima i svojom gastronomskom tradicijom. Večer za pamćenje uključivala je i maštovita glavna jela poznate chefice Esplanadine kuhinje Ane Grgić Tomić, koja je okupljene povela na uzbudljivo gastro putovanje. Svi su se sljedovi jela znalački sljubili s bogatom paletom Veuve Clicquot šampanjaca.

Esplanade Hotelu u Zagrebu

Večeru su otvorila zanimljiva predjela gostujućih chefica, uz koja je poslužen Veuve Clicquot Yellow Label magnum, vječni klasik među šampanjcima. Dva glavna jela chefice Ane Grgić savršeno su se slagala uz dva poslužena vintage šampanjca. Punjeni cvijet tikvice s kremom od škampa, velouté od škampa i citrusa, sok od tikvica i majčina dušica pripremili su okusne pupoljke za elegantni Veuve Clicquot Vintage Rosé 2012.

Prepeličja prsa punjena mousseom od suhih marelica, demi-glace od kosti i soka od marelice, pečena gusja jetra i domaći brioš bili su savršen partner sjajnom šampanjcu Veuve Clicquot Vintage Magnumu 2002. Uz rapsodiju slatkih okusa deserta, do izražaja su došle profinjene i slatke note šampanjca Veuve Clicquot Rich.

Vjerujem da se sve žene mogu poistovjetiti sa Solaire filozofijom, pa tako i ja. Hrabra sam i uvijek vjerujem u bolje sutra. Moje regionalne kolegice su također talentirane žene koje kanaliziraju svoju žensku energiju i kreativnost u profesionalno kuhanje. Ponosna sam što sam dio ovog regionalnog tima koji se zalaže za eleganciju, snagu, ženstvenost i najbolje performanse u svemu što rade,” rekla je Ana Grgić Tomić, šefica kuhinje restorana Zinfandel’s u Esplanade.

O Veuve Clicquot

Veuve Clicquot, osnovan 1772. godine u Reimsu u Francuskoj, prestižna je šampanjačka kuća poznata po svojoj kreativnosti i inovacijama. Brend je postao poznat pod vodstvom Madame Clicquot, Barbe-Nicole Ponsardin, koja je preuzela posao početkom 19. stoljeća. Veuve Clicquot poznat je po predanosti inovacijama i kvaliteti, proizvodeći kultne šampanjce kao što je Veuve Clicquot Yellow Label. Kao jedna od najuspješnijih poduzetnica u povijesti, Madame Clicquot ne samo da je izumila prvi blended rosé i vintage šampanjac redefinirajući kulturu šampanjca kakva je bila, već je također uvela dva ključna procesa poznata kao “Remuage” i “Pupitre”. Kuća je prepoznatljiva po svom izrazito bogatom i punom stilu, obilježenom savršenom ravnotežom svježine i dubine.

Veuve Clicquot koristi mješavinu triju sorti grožđa u proizvodnji svojih šampanjaca: Pinot Noir, Chardonnay i Pinot Meunier. Svaka sorta grožđa pridonosi različitim karakteristikama konačnoj mješavini, dok prekomjerna težina crnog pinota i visok postotak rezervnih vina rezultiraju jedinstvenim i gastronomski prihvatljivim profilom okusa po kojem je Veuve Clicquot poznat.

IZVOR : PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

You may also like