AMOUAGE svoju obljetnicu obilježava novim mirisima drugačijeg koncepta

piše: Danijela Kušen

Sve velike priče obilježene su prekretnicama: trenucima kada se povlačimo u sebe kako bismo više cijenilišto smo imali ili postigli, dok se u isto vrijeme fokusiramo na ambicije koje predstoje.

Kuća Amouage proslavila je mnoge takve prigode, ali rijetko koja bila je toliko obećavajuća kao trenutačna 40. godišnjica postojanja.

Ova obljetnica za niche parfemski brend ima iznimnu važnost stoga je repertoar mirisa snažniji za dva noviteta koji odaju počast izvanrednom naslijeđu Amouagea.

Međutim, obljetnica je također uvijek poziv kako bi kreatori sagledali svoje stvaranje i proslavili i utjelovili postignuća iz prošlosti. Kroz ta razmišljanja, Renaud Salmon, glavni kreativni direktor Amouage-a, shvatio je da je ovo idealna prilika za proširenje priznate kolekcije izuzetnih ekstrakata: visoko koncentriranih, duboko obogaćenih obrada nekih od najomiljenijih kreacija Amouage-a.

“Već po svojoj prirodi”, kaže Salmon, “Izuzetni ekstrakti posjeduju slavljenički ton, jer su oda velikim dostignućima u prošlosti. Zato su morali postati sastavni dio proslave povodom 40. godišnjice postojanja brenda.”

Svaki parfem u povijesti Amouage-a jest izniman – međutim za ovu obljetnicu izabrana su dva najdragocijenija.

2002. godine Jean-Claude Ellena kreirao je niche parfem Dia Woman jedan od najnježnijih ženskih cvjetnih buketa kuće Amouage ; hvaljen zbog svoje prozračnosti i suptilnosti dok je u isto vrijeme vrlo raskošna kompozicija iznimnih nota kako i samo ime sugerira: to je miris jednog dana. I ne samo jednog dana, već svih dana. Miris koji označava da je svaki dan vrijedan pažnje – dan za slavlje i život u trenutku.

Jubilation XXV Man označava još jedno važno poglavlje u priči Amouage-a: njegove 25. godišnjice proslavljene 2008. godine. S mješavinom istočnjačkih i zapadnjačkih stilova, ova omiljena kompozicija Bertranda Duchaufoura odmah je postala moderni klasik i ubrzo osvojila kao jedna od najkontraverznijih kompozicija nota muških parfema.

Upravo taj slavljenički miris je danas dodatno kreiran za ovu posebnu obljetnicu.

Sljedeći pothvat se brzo sam nametnuo. “U kolekciji Amouage-evih iznimnih ekstrakata kreiranih sa visokim postotkom kako bi bili što bogatiji i kompleksniji . U sklopu 40. godišnjice Dia i Jubilation su dozirani s 40% čistog ekstrakta : izazov kreiranja novih mirisa mogao je pripasti samo najtalentiranijim parfumijerima u industriji.”

Renaud Salmon, glavni kreativni direktor Amouage

Dia 40 Woman

Zadatak stvaranja ove još opojnije verzije Dia Woman povjeren je Alexandri Carlin. Parfumerka poznata po svojim tehničkim vještinama i instinktivnom razumijevanju načina interakcije materijala, očuvala je prepoznatljivu eleganciju kompozicije iz 2002. godine, istovremeno joj dajući još dublju osnovu – ispunjavajući je tamnijim, raskošnijim nijansama. Rezultat je cvjetni buket koji projicira iznenađujući niz slika i emocija: zadivljujuće putovanje od izlaska sunca do zenita, a naposljetku do zalaska sunca.

Na početku mirisa, poznati aldehidi pridodaju mekoću i nježnost velu dnevne svjetlosti uz bljesak mošusa. Slijedi grandiozno cvjetno kvartet od ruže, cvijeta naranče, karanfila i ylang-ylanga: živopisni, nepomirljivi sastojci koji kombiniraju sve svoje nijanse i teksture kako bi stvorili viziju ženstvenosti koja je sada još više kraljevska, još gracioznija. U završnoj fazi, iris, sandalovina i amyris sjaje svjetlucavim sjajem: kraljevski sjaj ispod vibrirajućih intenziteta cvjetova. Živahna i vedra, ali uvijek isijavajući sofisticiranost, Dia 40 Woman nježno nosi kompoziciju vječne ljepote.

Parfumijer/ Nos / Kreator mirisa : Alexandra Carlin
Mirisna obitelj: Cvjetna Aldehidna Puderasta
Starenje: 5 tjedana sazrijevanja + 2 tjedna maceracije
Koncentracija: ekstrakt parfema koji sadrži 40% čistih parfemskih ulja
Gornje note su aldehidi, ciklama, crni ribizl, list ljubičice i mošus;
srednje note su estragon, ruža, ylang ylang, cvijet narandže, karanfil, inka buba i lovor;
bazne note su korijen irisa, sandalovina, amyris i guaiac drvo.

Jubilation 40 Man

Za ovu još svečaniju inkarnaciju Jubilation XXV Man, Amouage se obratio talentima svog izvornog kreatora, Bertranda Duchaufoura. Zadržavajući osnovnu strukturu svoje kompozicije, parfumer je istaknuo ključne aspekte kako bi konstruirao još upečatljiviju kombinaciju različitih stilova i time ponudio izuzetno privlačnu i drugačiju prezentaciju muškosti.

Zadržavajući trenutačno prepoznatljivo otvaranje sa šumskim voćem, miris otkriva suhe, kiselkaste naznake crnog ribiza. To ustupa mjesto veličanstvenom srcu parfema: Genet se otkriva u buketu medenih nota duhana dok kraljevski tamjan reže kroz narkotičnu toplinu balzama i smola. Na kraju, miris se smiruje u obuhvaćajući, srčani pad s pačulijem, cistusom i opoponaksom. Plamenom veličanstvenosti i žudnjom za avanturom, Jubilation 40 Man uhvatio je apsolutnu suštinu muške sofisticiranosti.

Parfumijer / Nos, kreator mirisa : Bertrand Duchaufour
Mirisna obitelj: Drveni Chypre

Gornje note: kupina, crni ribiz, ružmarin, labdanum, naranča, davana.
Srednje note: metvica, tamjan, cimet, klinčić, lovor, ruža, sjemenke celera.
Bazne note: opoponax, pačuli, mahovina, miro, agar ili oud, guaiac drvo, ambra, mošus, inkanska stjenica i cedar.
Starenje: 3 tjedna sazrijevanja + 7 tjedana maceracije
Koncentracija: ekstrakt parfema koji sadrži 40% čistih parfemskih ulja

Izvor: PR / Parfumerija Lana

You may also like