Buđenje iz proljetnog umora

piše: Danijela Kušen

Proljeće donosi novu energiju kako u prirodi tako i u našem fizičkom tijelu ali i psihološkom. Drugačija energija se budi a još uvijek osjećamo uteg zime u tijelu i umu. Uteg se može okarakterizirati kao proljetni umor ali i neka faza renesanse za tijelo nakon niskih temperatura kada nam je potrebno mirovanje, grijanje, topli čajevi, vino.. – svaki supstitut za ljudsku hibernaciju.

Svakako osnovana činjenica jest da proljetni umor postoji i jednako pogađa sve dobne skupine u većoj ili manjoj mjeri. Nakon zimskog mirovanja uobičajeno je da se tijelo privikava na temperaturne razlike odnosno više njih obzirom da zbog klimatskih promjena imamo kontinuirano velike oscilacije vanjskih temperatura.

Proljeće je vrijeme buđenja cjelokupne prirode pa i ljudskog organizma – od psihološkog optimizma do aktivnijeg fizičkog tijela.

Razbudi se bojama

Prijelazni period kada osjećamo “buđenje” i to teže premostivu granicu je najviše vezan uz ožujak i travanj kada se i sama priroda budi i pokazuje nam savršene boje od mimoza, šafrana, narcisa, tulipana sve do božanstvenih magnolija što pozitivno utječe i na naše psihološko stanje – stoga je prvi dan proljeća službeno i međunarodni dan boja.

Međunarodni dan boja obilježava se u svijetu od 2008. godine kad je usvojen od Međunarodnog udruženja za boje (AIC – International Colour Association) na ekvinocij, 21. ožujka, kad dan i noć jednako traju, što se simbolično odnosi na komplementarnu prirodu svjetlosti i tame, svjetla i sjene.

Hrvatska udruga za boje

Unatoč proljetnoj pozitivnoj energiji od prirode koja se budi, raznih boja u prirodi i sunčeve svjetlosti duljih dana – osjećamo proljetni umor za kojeg trebamo ozbiljnu strategiju.

Razbudi se kavom

Nadomjesci prehrani kao što su vitamini i minerali, tehnike disanja, detox, tjelovježba, dovoljna količina sna – sve radimo međutim proces prilagodbe traje jer nam treba vremena za novu prilagodbu. Kava je prva u nizu kad je u pitanju kvalitetno buđenje ili dizanje energije u toku dana – i potrebno je izabrati onu kavu koja će Vam svojom kvalitetom i načinom pripreme vrlo brzo vratiti energiju – u svako doba dana drugačijim intenzitetom.

Neograničenost izbora

Kava mora biti kvalitetna i dobro odabrane jačine u točno određeno doba dana ukoliko želimo izvući svoj puni energetski potencijal i naravno najbolja je ona kava koja je netom prije sameljevena odnosno aparat u kojem je integriran i mlinac. Okus kave i jačine se mogu prilagođavati a odsada je novost aparat De’Longhi Rivelia koji ima mogućnost izmjene mlinca sa različitom vrstom kave od 100% Arabice, do mješavine sa Robustom sve do bezkofeinske – izbor je vaš kao i intenzitet kave koji korespondira načinu pripreme.

Aparat ima mogućnost podešavanja vlastitog profila za svakog korisnika; od toga kakav intenzitet espressa odnosno nivo kofeina i okusa želimo do toga kakve dodatke volimo – primjerice pjenica od mlijeka,mlijeko te temperatura i količina istog. Intenzitet espressa ovisi o duljini procesa mljevenja i količine espressa ( kratki, dugi) i jasno sve korespondira krajnjem željenom okusu. Svaki navedeni proces pripreme napitka pohranjuje novi tip aparata za kavu De’Longhi Rivelia namijenjen najizbriljivijim obožavateljima kvalitetnog espressa.

Proljeće je vrijeme kad intenzivno vježbamo- kofein nam daje izvrstan input energije koja će nas lakše razbuditi i dati snagu ali i potaknuti znojenje. Svakako nemojte zamijeniti kavu sa vodom već se adekvatno hidratizirajte što će pomoći i borbi protiv umora.

Očaravajući doživljaj kave
s Rivelia aparatom i dodirnim zaslonom u boji. Interaktivna animacija vodi vas od zrna do savršene šalice kave. Kroz 4 različita korisnička profila kreirajte svoj menu i prilagodite napitke svom jedinstvenom ukusu.

Aparat De’Longhi Rivelia ima postavke vremena, tj. prepoznaje da li je jutro, vrijeme nakon ručka ili kasno poslijepodne. Svaki korisnik sprema svoj profil sa pripadajućim postavkama kakvu kavu želi ujutro (npr. jači intenzitet) ili popodne (npr. duža kava)

Rivelia aparat s LatteCrema Technology za automatsku pripravu do 16 napitaka od kave i mlijeka. Samo jednim dodirom uživajte u izvrsnom Flat White napitku ili pjenastom cappuccinu s finom bogatom pjenom. Ili se odlučite za Rivelia aparat s ručnim pjenjačem mlijeka i 8 automatskih napitaka od kave pripravljenih u stilu bariste.
Volite istraživati?
Prepustite se novom doživljaju kave s Rivelia inovativnim sistemom Bean Switch. S lakoćom mijenjajte spremnike za zrna i eksperimentirajte s različitim vrstama zrna i njihovim jedinstvenim okusima.

Razmazite se širokim izborom kave & “probudite proljeće u sebi “

Go with picky coffee” & “wake up the spring” 

IZVOR : Članak izrađen u suradnji sa De’Longhi Hrvatska

You may also like