Draguljarstvo u Hrvatskoj generacijama

piše: Danijela Kušen

Tradicija poklanjanja zlatnog nakita u Hrvatskoj od najranije dobi je povezana sa običajima baš kao što je u Francuskoj poklanjanje parfema djevojkama i mladićima tijekom važnijih trenutaka.

Zasigurno jedan od razloga je da se djetetu stvori zaliha zlatnog nakita je ne samo uspomena već i ulaganje u budućnost obzirom da zlato nikad ne gubi na svojoj cijeni.

Jedna od obitelji u hrvatskoj zasigurno je cijenjena obitelj Dodić koja je već sa nekoliko generacija razvijala svoj obiteljski poslovni imperij.

Linija nakita Lyra i Comet s dijamantima i plavim safirima

Nova kolekcija nakita s dijamantima koju predstavlja Nina Badrić kruna je stvaralaštva i tradicije obitelji Dodić u trajanju više od 50 godina. Kolekcija high jewelry nakita objedinjuje sklonost profinjenosti i estetici te jasno izražava pristup prema visokoj kvaliteti, jednostavnosti i posebnosti kreiranih modela nakita s dijamantima.

Nina Badrić kao zaštitno lice nove linije dragulja poznatog brenda DODIĆ – Pregledajte kolekciju

Sposobnost refleksije svjetlosti je ujedno i jedan od bitnih atributa kod rangiranja kvalitete dijamanta obzirom da to ovisi o kvaliteti brušenja, ali i o boji i čistoći. Četiri karakteristike dijamanata ocjenjuju profesionalci na dosljednoj ljestvici, dajući vam alat za procjenu dijamanata. U Zlatarni Dodić to čini draguljar Filip Dodić, jedan od vodećih i najmlađih stručnjaka u regiji po ovom pitanju, a ujedno i GIA Graduate Gemologist. Pregledom 4C određenog dijamanta može se odrediti je li dijamant visoke kvalitete.

Odsada kolekcije brenda Dodić možete pronaći i u City centru WEST. Kupci mogu očekivati da će na ovom prodajnom mjestu pronaći impresivnu zbirku nakita izrađenog od visokokvalitetnih materijala kao što su dijamanti, drago kamenje i plemeniti metali. Izbor je velik – od klasičnog do suvremenog stila. U trgovini se nalazi širok raspon artikala – od zaručničkog prstenja, naušnica, narukvica, ogrlica – pažljivo odabranih kako bi zadovoljili svačiji ukus i i mogućnosti.

Minimalizam u dizajnu zlatnog nakita omogućuje lagan odabir poklona

Izvor :PR

You may also like