KAVA & ČOKOLADA – konačno zaslužena pažnja

piše: Petar Katusic

U veljači kao mjesecu ljubavi posve je prirodno da ne zaboravimo i na ostale, ali jednako važne ljubavi kao što je ona prema neodoljivim okusima. Jedna od takvih neodoljivih kombinacija koja daje nezaboravan i upečatljiv okus je spoj kave i čokolade.

Kava i čokolada dobitna su kombinacija u svakom smislu stoga ne čudi da je organiziran i vikend sajam u organizaciji

Muzeja čokolade Zagreb i Family malla  s  više od 70 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Austrije.

Dani čokolade i kave

01.-03.03.2024.

Artisan i craft čokolatijerispecialty roasterisvjetski brendovi iz segmenta kavaproizvođači slasticašalicaaparata za kavu, ručno izrađene prirodne kozmetike na bazi kakaa i kave – sve na 2.000 m2

Kako je ovo doista jedan od najzanimljivijih i iznimnih gastro ugoda za nepce koji povoljno utječu i na našu koncentraciju, otvaraju naša osjetila i pripremaju ih za uživanje uvjerio nas je i mladi chef Leo Jurešić koji je udružio snage s poznatim talijanskim brendom aparata za kavu De’Longhi i predstavio desert s vlastitim potpisom.

Leo već neko vrijeme pomoću uređaja Eletta Explore osmišljava nove recepte, slastice i kombinacije okusa.

Proslavio se u Masterchefu, spremao je kolače slavnima, a sada otkriva svoju omiljenu kombinaciju okusa i ne taji ljubav prema kavi i čokoladichef Leo Jurešić

Njegova kreacija, slobodno ju možemo tako nazvati, je čokoladna ruža napravljena od temperirane čokolade sa sirupom koja je odležala nekoliko dana u hladnjaku. Leo je preporuča konzumirati s #perfetto espressom.

Da gaji ljubav prema čokoladi i kavi Leo je već prošle godine otkrio kada je pripremio sladoled od kave i čokolade, a sada više tu ljubav ne skriva.

Ovaj je put otišao korak dalje i osmislio kreaciju koja je pravi dar ljubavi, a na prvi pogled otkriva njegov talent prema slasticama.

Ako i vi dijelite ljubav prema ovom spoju u nastavku predlažemo kako možete kombinirati ovaj neodoljivo ukusni dvojac.

1. Hladni napitak od kave s crnom čokoladom

2. Torta s komadićima čokolade i espressom

3. Minty Choc Cold Brew Cappucino

Za više neodoljivih recepata za napitke od kave zapratite De’Longhi Instagram stranicu.

Više informacija o kampanji te o De’ Longhi brandu možete pronaći na službenim web stranicama – https://www.delonghi.com/hr-hr.

Izvor : PR

You may also like