NEDOSTATAK D3 JE KRIVAC ZA VEĆINU PROBLEMA SA ZDRAVLJEM

piše: Linda Bing

Osjećate li grebanje u grlu, a oko vas je sve više pojedinaca sa začepljenim nosom? Boli Vas tijelo i mišići?

Hladnija razdoblja često su obilježena prehladama i slabostima jer naše tijelo zbog pada temperature postaje osjetljivije na padove imuniteta.

U kombinaciji s neadekvatnom prehranom, nedostatkom kretanje i sna, jesenski i zimski mjeseci mogu postati prava prijetnja našem imunološkom sustavu. Također, određeni uvjeti (npr. stres ili umor) povećavaju potrebu našeg tijela za dodatnom podrškom dodataka prehrani.

Jedan od najpriznatijih vitamina na ovom području nedvojbeno je vitamin D3. Mnogi su upoznati sa tim da je neizostavan dodatak za potporu kostima, a također uživa izvrsnu reputaciju na području jačanja imunološkog sustava.

Vitamina D3 4000 i.e. robne marke HealthyWorld – u obliku kolekalciferola s visoko bioraspoloživošću

Svaka tableta sadrži 4000 i.e. vitamina D3 u obliku kolekalciferola visoke bioraspoloživosti.
Pobrinuli smo se za veliko pakiranje koje sadrži čak 400 tableta.
Vitamin D3 poduprijet će održavanje normalnih kostiju i zubi, održavanje normalne funkcije mišića i normalnu funkciju imunološkog sustava.

Navodi Healthy World


Spadate li i vi u rizičnu skupinu?

Nedostatak vitamina D posebno se javlja u tamnijem dijelu godine jer se vitamin D3 stvara u našem tijelu ponajviše kada je koža izložena sunčevoj svjetlosti. Starije osobe i oni koji uglavnom borave u zatvorenim prostorima imaju veće šanse za nedostatkom vitamina D3.


Tijekom sezone prehlada, jak imunološki sustav najbolja je strategija za dobro stanje organizma.

Vitamin D3 jedan je od najvažnijih vitamina za ljudski organizam. Riječ je o vitaminu topivom u mastima, kojeg mnogi nazivaju vitamin sunca jer se tvori u koži pod utjecajem sunčeve svjetlosti.

Budući da se tvori u našem tijelu, za njegov dnevni unos možemo se pobrinuti i sami. Za to se moramo izlagati suncu najmanje 15 minuta dnevno, ali naša koža pritom ne smije biti zaštićena faktorom koji blokira sunčeve zrake. Naravno, i dalje je potrebno pripaziti da ne izgorite na suncu. Vitamin sunca može se unositi i hranom, koja je uglavnom životinjskog podrijetla – primjerice riba, mliječni proizvodi, jaja…

Vitamin D3 2000 IU s vitaminom K2 100 μg, kompleks K2 vitamin pojačava apsorpciju i djelovanje vitamina d3

Intenzitet sunčevih zraka varira ovisno o godišnjem dobu, preporučuje se dodavanje ovog vitamina posebno u jesen, zimu i rano proljeće, kada sunce još nije tako intenzivno. Osobama koje uglavnom borave u zatvorenom prostoru uzimanje se preporučuje tijekom cijele godine.

Ukoliko imate problem sa osjetljivim probavnim traktom tankog i debelog crijeva te napuhavanjem – obvezno kombinirajte probiotik :

OMNI BIOTIC 6, 28 vrećica – AllergoSan

izvor fotografija: Pixabay

You may also like