“Oči su ogledalo duše”. Iris Galerie otkriva svu ljepotu Vašeg svemira

piše: Linda Bing

Oči otkrivaju nešto o našoj osobnosti, posebno šarenica oka je odraz koliko smo isti a opet jedinstveni.

Skupina istraživača sa Sveučilišta Orebro u Švedskoj provela je istraživanje u kojoj su oči ispitanika uspoređivane s karakteristikama njihove osobnosti kako bi se shvatilo postoji li poveznica između strukture očiju, boje šarenica i karaktera.Švedski znanstvenici vjeruju da doista postoji podudarnost između boje očiju i osobnosti jer geni odgovorni za razvoj šarenice također igraju važnu ulogu u formiranju dijela prednjeg režnja mozga koji utječe na našu osobnost, štoviše, mišljenja su da bi ovo saznanje moglo biti korisno u budućnosti u psihoanalizi.

Njihovi rezultati pokazali su da se različite osobine ličnosti razvijaju uz različite karakteristike šarenice. Ovo je mišljenje Matta Larssona, bihevioralnog znanstvenika koji je proveo švedsko istraživanje o očima i osobnosti.

Zasigurno na razini podsvijesti ljude fascinira svemir koji se otkriva u očima i povezanost sa ostalim dušama.

Umjetnička djela iz šarenice oka

Iris Galerie je revolucionarna umjetnička platforma koja je stekla veliku popularnost zbog svoje jedinstvene estetike i tehnike – fotografiranja šarenice oka. Ova galerija je osnovana s ciljem istraživanja ljepote i individualnosti ljudskog oka, koristeći fotografiju kao sredstvo izražavanja.

“Izreka : ‘Oči su ogledalo duše’ metaforična je tvrdnja koja sugerira da se istinska priroda osobe, emocije i najdublje misli mogu otkriti ili odražavati kroz njihove oči.”

Jedna od ključnih karakteristika Iris Galerie je visoka razina preciznosti i detalja u fotografijama šarenice. Rezultat su fotografije koje otkrivaju nevjerojatnu ljepotu i raznolikost ljudskih očiju.

Osim estetskog aspekta, Iris Galerie svakom fotografijom stvara priču o osobi iza oka, otkrivajući njihovu jedinstvenu priču i perspektivu. Također gledajući sliku istražujemo povezanost emocionalno karakterne vrijednosti potičući na promišljanje o identitetu, individualnosti i ljudskim vezama.

U samom srcu Zagrebu na adresi Tkalčićeva 46 otvorena je i prva hrvatska Iris Galerie. Brend bilježi veliku popularnost diljem svijeta zbog svog jedinstvenog i atraktivnog umjetničkog koncepta. Zahvaljujući vlastitoj tehnologiji, Iris Galerie otkriva punu ljepotu svake šarenice oka i pretvara je u pravo remek-djelo. Za jedno, dva, tri ili više očiju, zahvaljujući različitim formatima svatko si može iskrojiti savršenu uspomenu. Iris Galerie nudi iskustvo nalik na putovanje, jedinstveno iskustvo otkrivanja vlastitog oka.

Iris Galerie omogućuje trajni zapis šarenice oka kombinirajući fotografiju i visokokvalitetni ispis. U samo nekoliko sekundi otkrivaju se sve nijanse šarenice oka i zatim otiskuju na različitim medijima kao što su uokvirene fotografije, posteri i drugo. Jedinstveno i čarobno iskustvo koje možete podijeliti s prijateljima ili obitelji.

„Iznimno nam je zadovoljstvo što Iris Galerie možemo predstaviti Hrvatskoj. Koncept se temelji na posebnosti svake šarenice, jedinstvenim detaljima i bojama koje svako oko čine prekrasnim i nude klijentima prikaz šarenice kao umjetničko djelo i profinjeni ukras.“ – izjavio je Darko Dovedan koji je koncept doveo iz Pariza.

Iris Galerie poziva na nezaboravno iskustvo i putovanje koje vodi do zapisa djelića sebe. Iris Galerie klijentima nudi priliku da pobliže upoznaju intimni dio sebe. Galerija je dostupna svima i omogućuje jedinstveno otkriće esencije vlastitog pogleda.

Iris Galerie nudi posebno iskustvo: pretvaranje šarenice u jedinstveno umjetničko djelo. Prva galerija u svijetu otvorena je 2021. na otoku Île Saint-Louis u Parizu. Od tada se ovaj koncept proširio u više od 17 zemalja, a danas brojimo 140 galerija diljem svijeta. U obitelji, u paru, s prijateljima ili sami, doživite jedinstveno i izvanredno umjetničko iskustvo.

eternal

Više informacija pronađite na: https://en.irisgalerie.com/

Izvor: istraživanje Novi List & priopćenje za javnost Iris Galerie

You may also like