Trendovi jesen zima 2023. – streetstyle modna ikona MARC CAIN

piše: Ida Pavić

Marc Cain Fall/Winter 2023 streetstyle modna ikona

Marc Cain kolekcija za jesen/ zimu 2023. već na prvi pogled izaziva dobro raspoloženje. Modne kolekcije za ovu jesen nazvane su tematski: “Happy Chirp”, “Fresh Mood”, “Gentle Vibes”, “Contrasts-Extremes” i “Red, ready, go!”, te pozivaju na energičnu jesen.

Kroz ovu modnu igru i prelijepe boje predstavljaju se različiti stilovi i izgledi, od pripijenih i sportskih silueta ili pak oversize izgleda do klasičnih poslovnih stilova. Kao i uvijek, Marc Cain nudi izvrsne printeve i detalje u izradi, kao i premium kvalitetu materijala, procese tkanja s najmodernijim strojevima i općenito proizvodnju s maksimalnom pažnjom usmjerenoj prema održivosti i društvenoj odgovornosti.

U nastavku, predstavljamo neke od tema kolekcije, a isto tako provjerite Marc Cain-ove savjete za nezaboravnu modnu jesen!

Printovi u temi “Happy Chirp” oduševljavaju svojom svježinom candy boja, printom ptica koji je uvijek IN jer daju zanimljivu geometrijsku strukturu.

Tema “Fresh Mood” donosi sastojke za opušteni poslovni stil: eleganciju, klasične utjecaje i paletu boja s krem, svijetlo bež, svijetlo plavom i svijetlo narančastom kao naglašenom bojom. Siluete su ženstvenije te odišu svježinom i ljubaznošću, dok je izbor printova i uzoraka vrlo raznolik, od šarenih i psihodeličnih do kariranih i degrade. Novost su “Split Dots”, grafički print u dvije boje.


Modna tema “Contrasts – Extremes” pak buja na utjecajima 90-ih u urbanom stilu gdje se poigravaju sveprisutni kontrasti i suprotnosti. Oversize se susreće s mini, npr. skraćeni sakoi i bluze kombiniraju se s ekstra dugim i izrazito širokim hlačama. Na printevima dominira cvijeće s jarko zelenom bojom nasuprot crnoj s blagim ljubičastim i bijelim naglascima.

BUDITE RAZIGRANI I NEUSTRAŠIVI: Uživajte u životu i modi bez ograničenja. Usudite se kombinirati razne uzorke ili biti potpno u jednom, all over print izdanju te izađite iz svoje uobičajene komforne zone.

OSJEĆAJTE SE SVUGDJE KAO DOMA: Udobnost i sloboda pokreta prije svega kako bi u potpunosti uživali bez zadrške gdje god se nalazili.

BUDITE PSIHODELIČNI: Povećajte svoj umjetnički ego fantastičnim harmonijama boja i lepršavim siluetama

IZVOR : PR MARC CAIN ; Vlaška 26

You may also like