Trendovi nakita 2023 – Swarovski kristali

piše: Ida Pavić

Nova kolekcija – Kristalna preobrazba

Zelena boja je u modnoj industriji zadnjih nekoliko godina postao trend koji svi žele slijediti.

Ne čudi ni činjenica da zelena boja najviše utječe na optimizam upravo jer otvara srčanu čakru tj srce.

Upravo slijedeći sofisticiranost stila Swarovski donosi novu kolekciju kristalnog nakita, objedinjenu pod nazivom Crystal Metamorphosis. Povezujući transformativnu moć umjetnosti s transformativnom moći modnih dodataka, Giovanna Engelbert, Swarovski kreativna direktorica, preuzela je koncept metamorfoze iz mitologije. Ekstravagantnim, egzotičnim i zagonetnim nakitom Swarovski želi potaknuti radost i samopouzdanje svih koji će ga nositi.

Inspiracija mitskih likova i austrijskih korijena

Nova kolekcija inspirirana je i utjelovljena u skupini jedinstvenih likova, koji otkrivaju čuda mašte i predstavljaju nepogrešiv Swarovski savoir-faire, poput leptira, papige, ananasa i kornjače. Upravno oni predstavljaju neke od najpoznatijih linija nakita, kao što su Florere, Idyllia, Gema i Dextera. Drugi izvor inspiracije je palača Schönbrunn, rezidencija austrijske carice Marije Terezije. U tom raskošnom zdanju možete naići na brojne zidne slike s prikazima fantastičnih staništa biljki i životinja koja u stvarnom svijetu nikada ne bi dijelila zajednički prostor za život. Te slike inspirirale su stvaranje čarobnog kristalnog vrta u kojem vrlo različite vrste žive zajedno, unoseći time duh fantastične egzotike u ovu kampanju.

Stoga je i namjera ove kampanje predstaviti kristalni nakit kao sredstvo preobrazbe koje će iz nas izvući ono najbolje i neočekivano.

Bogati sjajni zeleno-zlatni tonovi

Ukoliko volite nizove kristala, osvojit će vas Millenia narukvica i odgovarajuća ogrlica sa simetrično raspoređenim smaragdnim kristalima − za ljubitelje klasike.

Okrugle naušnice s odvažnom zlatnom karikom u obliku lanca možete kombinirati s  odgovarajućom narukvicom i ogrlicom, čiju bazu također predstavlja zlatni lanac spojen sa zelenim kristalima.

Buntovan, ali elegantan industrijski stil

Dextera nakit zadržava se na poznatijim, jednostavnijim oblicima, poput tanjeg ili debljeg kruga, isprepletenih krugova ili lanca, koje ponegdje krase bijeli kristali manjih i većih dimenzija. Lančići su savršeni za layering i čine prekrasnu kombinaciju sa lančićima iz Millenia linije.

Tu su i vrlo moderne i elegantne ear cuff naušnice koje, savršeno utjelovljuju buntovan, ali elegantan stil.

Simbolika obavijena kristalnim sjajem

Djetelina kao simbol sreće i žabica kao simbol bogatstva je par likova iz Swarovski Idyllia magične priče inspirirane prirodom. Leđa žabe ukrašena su kristalima, a svaki je detalj dokaz besprijekornog umijeća izrade.

Ako preferirate jednostavniji dizajn, odlučite se za nenametljivi motiv djeteline na nježnom lančiću. Možete ih kombinirati s naušnicama ili narukvicom s motivom djeteline.

Metamorfoza nakita

Jedan od najekstravagantnijih dijelova ove linije je body chain, odnosno lanac za tijelo. Izgleda nevjerojatno glamurozno i transformira najjednostavniji outfit u umjetničko djelo.

Ova raskošna kampanja reinterpretirala je one uobičajene detalje iz svijeta prirode. Ponegdje nadahnuta samo moćnom kombinacijom boja i simbolikom određenih oblika, kao što je to u slučaju linije Millenia. Ponegdje inspirirana čistom snagom zlata u svim formama nakita, kao što je to s linijom Dextera. Nova kolekcija Crystal Metamorphosis, inspirirana fantastičnom prirodom, objedinjuje različite stilove pod zajedničkom porukom: nakit koji budi samopouzdanje.

IZVOR : PR

You may also like