NICHE mirisi kuće ESTÉE LAUDER

piše: Tony Lux

Povijesni background

Početkom 1950-ih, Estée Lauder je imala viziju o kreaciji parfema kojeg će žene koristiti u velikim količinama te ga stoga kupovati same sebi. Naime, do tada je bilo uobičajeno da ga muškarci kupuju isključivo kao poklon za posebne prilike. Inovativna kao uvijek Estée Lauder osmislila je parfumirano ulje za kupanje Youth-Dew 1953. te zauvijek promijenila svijet mirisa. Zadivljujućeg, bogatog i iznimno postojanog, žene su ga kupovale za kupanje, no, kako je Estée i predvidjela, ubrzo su počele nositi Youth-Dew kao miris. Budući da je to bilo ulje za kupanje, a ne parfem, žene su slobodno uživale i nosile ga svakodnevno. Sam miris i danas je ostao legendaran u parfemskoj industriji – nazvan je jednim od najseksipilnijih mirisa ikada stvorenih u povijesti parfema. Jedinstvena kombinacija ruže, lavande, jasmina, začina, vetivera i pačulija čini ovaj miris senzualnim s bezvremenskom privlačnošću koja egzistira i danas.

Nastavak evolucije

Tijekom godina brend je istraživao učinke mirisa na raspoloženje te ih kreirao po uzoru mirisa iz prirode i to uz pomoć naprednih tehnoloških procesa.

Estée Lauder je značajno unaprijedio industriju mirisa s mnogim revolucionarnim, kultnim mirisima koji su i danas omiljeni. Nakon više od 75 godina nastavlja se njezina ostavština s izvanrednom kolekcijom luksuznih mirisa.

The Estée Lauder Luxury Fragrance Collection

LUKSUZNA KOLEKCIJA MIRISA – Luxury Fragrance Collection

Ekskluzivni i ograničeni dodatak originalnoj kolekciji od 8 luksuznih mirisa koje je izradilo 8 svjetski poznatih parfimera Izrađen od izuzetnih, visokokvalitetnih i ultraluksuznih nota i sastojaka. Sadrži niz različitih grupacija mirisa – od svježih preko cvjetnih do intenzivno začinskih.

Cijela linija po prvi put u povijesti u luksuznim parfemima sadrži patent klinički testiran na dugotrajnost – ekskluzivni ScentCapture Fragrance ExtenderTM, koji potiče dugotrajnost mirisa do 12 sati*.

Dodatno je razvijen koncept razvijen na znanstvenom pristupu gdje se svaki miris povezao s emocionalnim dobrobitima.

ESTEE LAUDER
Paradise Moon Eau De Parfum
Tri vrste bujnih cvjetova Osmanthusa okružene su uljem cistusa iz Španjolske i neukroćenim akordom kože.

Dizajn staklenke parfema s jedinstvenim simbolom, žljebovima, detaljima užeta, magnetskim čepom i ekskluzivnim monogramom inspiriranim nasljeđem Estée Lauder.


“Fragrance exists in
THE MIND.
Not just
THE SENSES.

“Miris postoji u umu ne samo u osjetilima”

1963. godine


Estée Lauder stvara parfem vrlo osoban te ga stoga naziva svojim imenom.
Pažnja prema svakom sastojku i svakoj noti način je na koji i danas stvaraju mirise u grupaciji Estée Lauder.


1970-ih


ALIAGE, PRIVATNA KOLEKCIJA, BIJELO PLATNO I CINOBAR
Estée debitira s više prepoznatljivih mirisa u razdoblju od nekoliko godina, vjerujući da moderna žena treba imati bogatu i raznoliku garderobu parfema— jedan za svaku priliku i raspoloženje.

1985. godine


Estéeino mirisno remek-djelo i bestseller i danas je parfem Beautiful.Inspiracija je nastala kroz vjenčanje i miris kojim se zamišlja parfem kojim mora odisati mladenka.
Estée je pomno prikupila najluksuznije i najskuplje sastojke za stvaranje buketa od tisuću cvjetova u parfemu BEAUTIFUL – a
kako bi proslavila samo lansiranje, poslala je mladenku u šetnju 5. avenijom u New Yorku.


2021. godina

Estée Lauder MIRIS DANAS
Danas, uz kolekciju najprodavanijih prestižnih mirisa koju vole kupci diljem svijeta, Estée-ina tradicija revolucionarnih mirisa nastavlja se sa novom kolekcijom: The Estée Lauder Luxury Fragrance Collection. Odabrani izbor od 8 spektakularnih mirisa, inspiriranih najljepšim trenucima prirode koji oduzimaju dah.

The Estée Lauder Luxury Fragrance Collection

Tender Light Eau de Parfum
Prepoznatljivi svježi miris ekskluzivno izrađenog kineskog čajnog akorda okružen ultra-luksuznom svježinom bergamota i toplog, baršunastog firentinskog irisa.
Sensous Stars Eau De Parfum
Kineska šljiva obavijena je raskošno bogatim irisom iz Italije i velom tople francuske lavande
Desert Eden Eau De Parfum
Ovaj miris pruža osjećaj samopouzdanja i vraća energiju. Plemenita sandalovina obavija vas uzvišenim sjajem turske ruže i mističnog olibanuma.

IZVOR: Estee Lauder & FABU SPOT

You may also like