Pomlađivanje uz pomoć novih metoda – Karboksiterapija

piše: Danijela Kušen

Tretman se provodi pomoću pročišćenog ugljičnog dioksida koji se dovodi u različite dijelove ljudskog tijela s ciljem poboljšanja cirkulacije krvi u tkivima, poboljšanja elastičnosti kože, smanjenja lokalnih masnih naslaga te čak i poboljšanja kozmetičkog učinka nakon liposukcije!
Ova bezbolna metoda koristi bezbojni plin ugljični dioksid, koji se u vrlo malim količinama aplicira u točno određene slojeve kože, ovisno o problemu koji se tretira. Ugljični dioksid pojačava cirkulaciju u tretiranoj regiji te inicira bolje opskrbljivanje kisikom i hranjivim tvarima što posljedično dovodi do poboljšanja cjelokupnog izgleda kože!
Naime, osim bolje cirkulacije, popravlja se elastičnost kože, ‘ravnaju’ fine linije i bore, obnavlja kolagen a uništavaju masne naslage. Karboksiterapija se može koristiti na licu, kapcima, vratu, trbuhu, nogama, stražnjici: masne naslage na bedrima, masne naslage oko struka, masne naslage na rukama i nogama, trbušna mast te uklanjanje celulita.

Osim u estetsku svrhu tretman se koristi i kod venske insuficijencije, lokaliziranog adipoziteta, psorijaze, strija, celulita, kožnih ulkusa, alopecije, vaskulopatije donjih i gornjih ekstremiteta, smetnje erekcije, antiaging lica.

Tamni krugovi ispod očiju obično su posljedica loše cirkulacije, što stvara vaskularno okupljanje. Ubrizgavanje plina ispod kapka smanjuje to plavkasto nakupljanje i zamjenjuje ga rumenila.

Kod alopecije (gubitka kose) koja je posljedica slabe cirkulacije također se vrlo uspješno liječi karboksiterapijom.

Osim toga, neki liječnici su također koristili terapiju za liječenje erektilne disfunkcije, akutnog artritisa, Raynaudovog sindroma…

izvor: dr RITZ ESTETIKA & Alexander Krivitskiy

You may also like