Predmenopauza i detox kože (i uma)

by Danijela Kušen

foto : unsplash

Hladno proljeće još uvijek podsjeća na zimske mjesece i zadržava nas u zatvorenim prostorima. Iako cijelo tijelo čezne za toplinom i sunčanim danima, sada je još uvijek trenutak za detoks i opuštanje prije svih izazova koje donose mjeseci pred nama.

Jedan od najboljih načina da se vratite u balans duha, tijela i hormona je apsolutno tjelovježba- savjetujemo jogu koja će nježno istegnuti tijelo nakon zime i pokrenuti cirkulaciju u svim dijelovima dijela – posebno u zdjelici i probavnom dijelu abdomena.

Joga spušta kortizol (hormon stresa – užasno važan u ovome razdoblju), djeluje protuupalno, podiže serotonin (hormon sreće)
pozitivno djeluje na gipkost zglobova (mnogo žena ima problema sa zglobovima u menopauzi) vježbe disanja koje se koriste u jogi, smanjuju valove vrućine za 44 posto.

Pokušajte svako jutro krenuti sa rutinom 6 do 12 pozdrava suncu i asane ( položaji ) korisni za ublažavanje hormonalnog disbalansa:

Sandra Petra Pintarić http://www.dharmayogazagreb.com

KOŽA :Fraktal beauty predlaže Detox & relax duo u zadnjim hladnim danima prije pravog proljeća.

Koža koja je iscrpljena UVA/UVB zračenjem tijekom godina može se regenerirati uz pomoć proizvoda koji dokazano i učinkovito djeluje staničnoj razini.

Fraktalov uljni serum Winnow za čak 104% oporavlja oštećenja koja je izvazvalo UVA/UVB zračenje. Potiče mikrocirkulaciju te za čak 61% uspijeva kožu oporaviti od urbanog onečišćenja, a neovisno testiranje je pokazalo da su stanice bile za 39% manje oštećene djelovanjem ostalih onečišćivača poput duhanskog dima. Ključni sastojak seruma je je Niacin koji uz pomoć mentola omogućuje dublje prodiranje u kožu, a pritom ne izaziva dodatne valove vrućine koji mogu biti problem u menopauzi. Niacin je sastojak koji je ključan za gotovo sve biološke procese u tijelu. Winnow zato koži donosi toliko potreban detoks i regeneraciju. Najbolje ga je na kožu nanijeti prije spavanja jer pridonosi prirodnoj regeneraciji i beauty sleep dobiva sasvim novo značenje uz Winnow.

Za dobar san i beauty sleep preduvjet je opuštanje cijelog tijela. Linija za tijelo Mendostavlja božanstven trag na koži, njeguje i opušta uz pomoć CBD ulja, ulja lavande i magnezija. Maslac za tijelo, sol za kupanje i sprej s magnezijem su sve što je potrebno za nježnost prema tijelu nakon stresnog dana ili tjelesnih aktivnosti.

Mila Mendez i Tea Višek (1)

Detox & relax duo, odnosno Winnow serum i Mend maslac, potrebni su koži kako bi se oporavila od zime, svakodnevnog stresa, ali i brojnih vanjskih utjecaja poput prevelike izloženosti sunčevim zrakama i urbanom onečišćenju. Posebno smo ponosni na Winnow koji djeluje reverzibilno na izloženost vanjskim utjecajima. Linija Mend oduševljava svojom božanstvenom teksturom i njegom koju svakodnevno pruža koži. Hranjiva ulja nepogrešivo donose opuštanje i zadovoljstvo vlastitim tijelom“, poručuje brend menadžerica za Fraktal beauty, Mila Mendez.

Fraktalov uljni serum Winnow

Fraktal beauty kozmetika je nastala kako bi olakšala promjene koje koži donosi menopauza. Cijeli niz proizvoda ciljano rješava probleme poput suhoće i dehidracije, iritacije, izloženost vanjskim utjecajima i plavom svjetlu.

Crvena Maca kompleks 

adaptogena biljka koja balansira kemijske promjene u organizmu i dovodi do smirivanja negativnih predmenopauznih, menopauznih i PMS pojava. prilikom konzumacije savjetujte se sa ginekologom i dozirajte korištenje od najminimalnije količine kako biste nježno prilagodili organizam.

Crvena maca kompleks kapsule su premium dodatak prehrani čiji je primarni sastojak aktivirani ekstrakt crvene mace sa dodatkom vitamina B6 i B12. Količina aktiviranog ekstrakta mace (15:1) u jednoj kapsuli odgovara količini od 3000 mg praha sirove mace te je trenutno najjači ekstrakt mace na tržištu.

Elagin Forte kapsule

Nar je još u drevna doba bio slavljen kao hrana bogova i eliksir mladosti. Izgleda da je ta reputacija opravdana jer je znanstvena studija nedavno provedena u Švicarskoj utvrdila da nar sadrži molekuluurolithin A  odgovornu za usporavanje procesa starenja. Drugo istraživanje  koje se temelji na 12 godina praćenja uzorka populacije od 807 muškaraca i žena utvrdilo je da dnevna konzumacija od 650 mg polifenola smanjuje rizik od nastanka kroničnih bolesti i produljuje životni vijek.

Sangreen proizvodi jedni su od najkvalitetnijih dodataka prehrani. Jedna kapsula Elagina Forte od 400 mg sadrži 45% punikalagina što je ekvivalent za 600 ml soka nara.
Po svom ORAC kapacitetu od  10,000 antioksidativna vrijednost ekstrakta nara deset je puta veća nego ona crvenog vina ili zelenog čaja

Izvor : PR Fraktal i Bio Oaza Zdravlja

You may also like