Niche parfemsku vaniliju predstavlja kuća Electimuss London

piše: Danijela Kušen

Niche parfemska kuća Electimuss London poznata je po svojim luksuznim parfemima inspiriranim antičkim Rimom. Najnoviji parfem “Vanilla Edesia” stvoren je u suradnji s majstorom parfumijerom Cécile Zarokian unutar kolekcije NERO.
Edesia je bila rimsko božanstvo luksuza i gozbe, stoga je ovaj parfem nadahnut proslavama, raskoši, izobiljem i epikurejskim užicima.
Ova raskošna kreacija je riznica gastronomskih užitaka kremaste vanilije, egzotičnog voća, citrusa i gorke bademove arome, začinjena egzotičnim začinima cimeta i ružičastog papra, obogaćena tragovima ylang-ylanga, heliotropa i cvjetovima slatke ruže Centifolie, sve podržano trajnošću i notama koje doslovno bude tjelesne niske strasti i stvaraju ovisnost : amber, mošus, koža, te gurmanski drvni naglasci.

Electimuss znači “odabrati najbolje”, a ta etika je u srcu ovog parfema. Suradnja s jednim od najuzbudljivijih parfumijera na svijetu, korištenje najfinijih prirodnih sastojaka i njihovo uključivanje u vrlo visokim koncentracijama (25%) osigurava ovom parfemu izuzetne performanse, projekciju i dugotrajnost. Svaki sastojak pažljivo je odabran i izmiješan zbog svojih jedinstvenih i kompleksnih svojstava kako bi se savršeno nadopunjavala.

Apolut ruže Centifolia (ruža de mai) vrlo je rijedak i skupi sastojak koji se bere i obrađuje u Grasseu kako bi se zaštitio njegov jedinstveni mirisni profil. Njegove note su cvjetne, zelene, začinjene, voćne, slatke i medene. Ovaj rijedak eliksir vrlo je senzualan, duboko bogat i cvjetan, evocirajući vrijednosti luksuza, i odabran je kako bi se spojio s vrlo bogatom, slatkom, gustom apsolutnom vanilijom iz Madagaskara. Apsolut je najkoncentriraniji oblik vanilije, a madagaskarska vanilija ima najviše razine vanilina, i daje besprijekornu slatkoću i toplinu zajedno uz blago gorke i slankaste nijanse čokolade te vrlo duboke balzamične bazne note vanilije.

Složena piramida iznimnih sastojaka stvara zaista originalan luksuzni parfem kontrasta: suvremen, ali bezvremen; nježan, ali hrabar; utješan i tjelesan.

“Edesia, naša muza, predstavljala je ikonu života u luksuzu i bogatim gozbama. Rimski banketi bili su prikazi bogatstva i prekomjernosti, trodnevni događaji prepuni egzotične hrane i cvijeća, vina koje je teklo u izobilju, glazbenika, zabavljača i konkubina.
Željeli smo uhvatiti taj osjećaj epikurejske razuzdanosti, krivog zadovoljstva kojem se ne možete oduprijeti: parfem koji biste gotovo željeli konzumirati; nešto ovisničko, egzotično s naznakom erotike.
Naš je zadatak bio stvoriti gurmanski parfem s vanilijom u središtu, ali ne običnom vanilijom: nešto složenije u karakteru. Ne samo stol egzotičnog voća i začina posipan cvjetovima, već i uranjanje u tamniju stranu konzumacije: pretjerivanje u slavlju i tjelesne želje.”
Claire Sokell Thompson, kreativna direktorica

“Vanilla Edesia je izgrađena na dualnosti – baš kao i miris vanilije sam po sebi koji može evocirati slatkoću i nevinost, ali također ima i tamniju stranu, začinjeniju, kožnatu.
Za mene je ovaj zadatak bio tematski vezan na obilje i raskoš što je i razlog zašto imamo toliko sastojaka i tako dugu piramidu. Obično su moje kreacije ograničenije sastojcima, ali ova muza je tražila više.
Radi se o vrlo sofisticiranom i kompleksnom parfemu, ali istovremeno je i masovno privlačan, ovisnički i lako nosiv miris.”
Cecille Zarokian, majstor parfumijerIzvor: PR

You may also like